Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tiesā sūdzas par LTV rīcību debatēs pirms 10.Saeimas vēlēšanām

Piektdien politiskā apvienība "Ražots Latvijā" Administratīvajā rajona tiesā iesniegusi sūdzību par Latvijas Televīzijas (LTV) faktisko rīcību, lūdzot izvērtēt, vai debašu rīkošanā pirms 10.Saeimas vēlēšanām nav pārkāpta Satversme un citi likumi.

Tiesas priekšsēdētājas palīdze Gundega Bukaņina aģentūrai LETA apliecināja pieteikuma saņemšanas faktu, piebilstot, ka apvienība lūdz atzīt LTV faktisko rīcību pirms pērn notikušajām Saeimas vēlēšanām par neatbilstošu Satversmes 91. un 100.pantiem, kā arī par neatbilstošu likuma par priekšvēlēšanu aģitāciju 7.pantam un politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7.prim pantam.

Tuvākajās dienās pieteikums tiks nodots izlemšanai konkrētam tiesnesim, kurš septiņu dienu laikā vērtēs, vai pieteikumu pieņemt izskatīšanai un ierosināt administratīvo lietu, vai atteikties to darīt.

Apvienība paziņojumā medijiem norādījusi, ka vēršas tiesā, uzskatot, ka LTV 10.Saeimas priekšvēlēšanu debašu rīkošanas laikā pārkāpusi Satversmes 100. un 91.pantu, kas noteic, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, un to, ka cenzūra ir aizliegta, kā arī visu cilvēku vienlīdzību likuma un tiesas priekšā un cilvēka tiesību īstenošanu bez jebkādas diskriminācijas.

Tāpat apvienība šodien izlēmusi iesniegt sūdzību tiesībsargam.

LETA jau ziņoja, ka "Ražots Latvijā" 10.Saeimas vēlēšanās ieguva 0,97% vēlētāju atbalstu, tādējādi nepārvarot 5% barjeru. Par apvienību tika atdotas 9380 balsis.

Gan "Ražots Latvijā" gan vairākas citas parijas, kas Saeimā neiekļuva, pēc tam kritizēja priekšvēlēšanu procesu, uzsverot, ka mazajām partijām tikušas liegtas iespējas paust savu viedokli.

"Ražots Latvijā" pārstāvis Atis Apinis aģentūrai LETA tolaik atzīmēja, ka, ņemot vērā esošos resursus un attieksmi no medijiem, neko vairāk no vēlēšanām gaidīt nevarēja. Apinis sacīja, partijai bijis grūti kaut kur izlauzties, jo mediju telpā "pastāvēja zināma blokāde".

"Ražots Latvijā" pārstāvji kopā ar vairāku citu politisko spēku pārstāvjiem vērsās arī Satversmes tiesā par 10.Saeimas vēlēšanās pieļauto vienādo priekšvēlēšanu aģitācijas tiesību pārkāpumu, taču tiesa atteicās pieņemt pieteikumu izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas