Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tiesībsargs Satversmes tiesā centīsies panākt, lai par fotoradara fiksēto pārkāpumu sodītu konkrēto šoferi nevis auto īpašnieku

Tiesībsarga birojs tuvāko mēnešu laikā plāno vērsties Satversmes tiesā, lai apstrīdētu šobrīd spēkā esošo kārtību, kas paredz, ka par fotoradara fiksētajiem pārkāpumiem soda automašīnas īpašnieku nevis konkrēto vadītāju. To tiesībsargs Juris Jansons trešdien pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija!.

"Mēs runājam par divām dažādām tiesību sistēmām - par nevainības prezumpciju un legālo prezumpciju. Redziet, Ceļu satiksmes likums tas nav tas likums, kurā būtu jāiestrādā normas, kas diemžēl ir noticis, ar kuru palīdzību varētu kādu sodīt," sacīja J.Jansons.

Tiesībsargs arī atgādināja, ka administratīvo pārkāpumu kodeksā ir iedibināta kārtība, ka tiek sodīta vainīgā persona. Attiecīgi vispirms nepieciešams noskaidrot vainīgo personu, pirms kādu sodīt. Savukārt Ceļu satiksmes likumā ir iestrādāta norma, ka vainīgā persona netiek noskaidrota, bet lēmums par sodu tiek nosūtīts īpašniekam, skaidroja J.Jansons.

Jau iepriekš ar priekšlikumu sodīt autovadītāju nevis auto īpašnieku tiesībsargs vērsās Saeimā, kur priekšlikums netika atbalstīts.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas