Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tieslietu padomē izvērtēs situāciju maksātnespējas procesu tiesvedībās

Tieslietu padome 22.janvārī plāno izvērtēt publiskajā telpā izskanējušo kritiku par maksātnespējas procesu tiesvedībām, aģentūru LETA informēja Augstākās tiesas (AT) Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Tieslietu padomes sēdē tiks uzklausīta AT Civillietu departamenta, kura kompetencē ietilpst protestu izskatīšana maksātnespējas procesos, sagatavotā bijušās un esošās situācijas analīze saistībā ar maksātnespējas normatīvo regulējumu. Sēdē aicināti piedalīties arī Tieslietu ministrijas pārstāvji, lai informētu par veiktajām izmaiņām normatīvos un pasākumiem maksātnespējas jautājumu risināšanā.

Sēdē aicināti piedalīties tiesnešu pašpārvaldes institūciju - Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas, Tiesnešu disciplinārkolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas - vadītāji, sniedzot skatījumu par tiesu sistēmas paškontroles mehānisma efektivitāti un nepieciešamajiem pasākumiem tiesu sistēmas regulējuma turpmākai pilnveidei.

Tieslietu padomes un AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs AT plēnumā decembrī aicināja departamentus izvērtēt situāciju, kad publiskajā telpā tiek apšaubīta tiesu sistēmas reputācija saistībā ar maksātnespējas procesu tiesvedībām.

Bičkovičs pauda, ka ir būtiski saprast, vai 2008.-2014.gada situācija, kas atspoguļota medijos, ir aktuāla arī šobrīd, kad ir mainījusies gan tiesnešu profesionālās novērtēšanas kārtība, gan maksātnespējas procesa regulējums.

Tieslietu padome saņēmusi AT Civillietu departamenta viedokli un priekšlikumus tiesu sistēmas attīstībai un tiesiskuma stiprināšanai, kā arī Administratīvo lietu departamenta un vairāku Krimināllietu departamenta tiesnešu vēstuli par rīcību reputācijas krīzes gadījumā un Administratīvo tiesnešu biedrības vēstuli.

Tieslietu padome saņēmusi Augstākās tiesas Civillietu departamenta viedokli un priekšlikumus tiesu sistēmas attīstībai un tiesiskuma stiprināšanai, Administratīvo lietu departamenta un vairāku Krimināllietu departamenta tiesnešu vēstuli par rīcību reputācijas krīzes gadījumā un Administratīvo tiesnešu biedrības vēstuli.

Tieslietu padomes sēde notiks 22.janvārī plkst.11 AT 146.zālē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas