Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Tiesnešu disciplinārkolēģija ieteiks Bordānam uz laiku atstādināt Strazdu no tiesneša amata

Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneša Ziedoņa Strazda disciplinārlietu, nolēma ieteikt tieslietu ministram Jānim Bordānam (VL-TB/LNNL) līdz nolēmuma pasludināšanai atbrīvot Strazdu no tiesneša amata.

Tiesneša disciplinārlietu turpinās izskatīt 26.oktobrī plkst.10.

Kā ziņots, 7.augustā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji tiesnesi Strazdu aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Šajā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīta arī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide. Pret viņu disciplinārlieta netika rosināta.

Abiem tiesnešiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, un viņi abi neilgi pēc liecību sniegšanas KNAB saslima. Tikmēr KNAB šajā lietā turpina izmeklēšanu.

Ministrs disciplināro lietu pret tiesnesi Strazdu ierosināja 20.augustā.

Iepriekš Tiesnešu disciplinārkolēģija Bordāna ierosināto lietu nosūtīja atpakaļ tieslietu ministram, lūdzot novērst trūkumus un izpildīt Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 3.panta 2. un 3.daļas prasības. Ministrs toreiz pauda bažas, ka šādā veidā tiek novilcināta lietas izskatīšana, jo, pēc viņa domām, lietas materiālos bija viss nepieciešamais disciplinārlietas izskatīšanai pēc būtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas