Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

TIEŠRAIDE: Latvija – farmācijas lielvalsts Eiropā. Olainfarm – Latvijas farmācijas ledlauzis pasaulē

Ceturtdien,15.jūnijā, plkst.14.30 uzņēmums Olainfarm rīko investīciju un attīstības plāna prezentāciju. Tās tiešraidi piedāvā portāls Diena.lv

Farmācijas eksportā Latvija ir starp pasaules lielvalstīm, ieņemot augsto 38. vietu. Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm” ir ceļā, lai sasniegtu  ambiciozu mērķi un līdz 2027.gadam kļūtu par Eiropas TOP10 uzņēmumu savās produktu kategorijās, ar akcionāru atbalstu novirzot tam vismaz 100 miljonu eiro investīcijas.

Jūnija sākumā AS “Olainfarm” noslēdza līgumu ar Attīstības finanšu institūciju ALTUM un SEB banku par investīciju projekta “Ieguldījumi jaunu produktu ieviešanai ražošanā un energoefektīvos un ilgtspējīgos ražošanas procesos” īstenošanu, kas kopumā paredz 31,75 miljonu eiro investīcijas jaunu produktu attīstībā, pētniecībā, ražošanas modernizācijā un jaudu paplašināšanā. Sniedzot ieguldījumu klimata neitralitātes mērķu sasniegšanā un attīstot  zaļās enerģijas izmantošanu  uzņēmuma energoapgādē, vienlaikus uzlabojot energoapgādes infrastruktūru, “Olainfarm” teritorijā Olainē tiks izveidots saules paneļu parks ar kopējo jaudu 3,2MWh, kā arī Baltijā modernākas ķīmijas un farmācijas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

AS “AB City” meitas uzņēmums AS “Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmums ražo kvalitatīvus, drošus un efektīvus produktus Latvijai un visai pasaulei. Kopumā “Olainfarm” ražotā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2021. gadā sasniedza 137,7 miljonus eiro. Uzņēmumā ikdienas darbu veic aptuveni 840 darbinieki, nodrošinot nepārtrauktu produktu ražošanas procesu 24/7 režīmā. AS “Olainfarm” ieguvis Zelta kategoriju Ilgtspējas indeksā un ir novērtēts kā Ģimenei draudzīgs uzņēmums.

Pasākumā piedalās:

  • ekonomikas ministre Ilze Indriksone;
  • Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs;
  • Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs;
  • ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš;
  • “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Programmā:

  • farmācijas nozares loma un nozīme Latvijas ekonomikā un eksportā;
  • valsts atbalsta programmu pieejamība ražošanas attīstībai un energoefektivitātes risinājumiem;
  • “Olainfarm” investīciju un attīstības plāns; ražošanas modernizācija un jaudu palielināšana; jaunu produktu pētniecības, izstrādes un reģistrācijas process jaunos eksporta tirgos; zaļās enerģijas projekti

Tiešraide:

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas