Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Trešdien dzēsti vismaz astoņi meža un 16 sausās zāles ugunsgrēki

Saglabājoties sausumam un augstai ugunsbīstamībai, aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti vismaz astoņi meža un 16 sausās zāles ugunsgrēki, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kopumā diennakts laikā, no trešdienas plkst.6.30 līdz ceturtdienas plkst.6.30, VUGD saņēma 70 izsaukumus – 49 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā astoņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Olaines novada Olaines pagastā dega meža jaunaudze 2500 kvadrātmetru platībā, bet Madonas novada Jumurdas pagastā dega meža zemsedze divu hektāru platībā.

Trešdien neilgi pēc plkst.13 Liepājā, 14.novembra ielā, dega sausā zāle, meža zemsedze un dārza mājiņa kopumā viena hektāra platībā, bet Preiļu novada Preiļu pagastā dega sausā zāle un krūmi 1,5 hektāru platībā.

Pusdienlaikā Rīgā, Matīsa ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega ledusskapis divu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks.

Kā norāda VUGD, Latvijā jau ilgstoši nav lijis, tāpēc visā valstī ir izveidojusies augsta un vietām pat ļoti augsta ugunsbīstamība. Ugunsdzēsēji glābēji šī gada jūnijā dzēsuši jau 500 ugunsgrēkus, kas ir divarpus reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, kad tika dzēsti 196 ugunsgrēki. Savukārt meža ugunsgrēku skaits, kuru dzēšanā piedalījies VUGD, jau patlaban pārsniedz visu aizvadītajā gadā fiksēto meža ugunsgrēku skaitu. Šogad VUGD piedalījies 288 meža ugunsgrēku dzēšanā, bet pērn kopumā tādi bijuši 248.

VUGD aicina ikvienu būt ļoti uzmanīgam, izmantojot atklātu liesmu, un atgādina, ka dzirkstele no cigaretes, grila, ugunskura vai transportlīdzekļa var izraisīt postošu ugunsgrēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas