Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tukumā Baltijā lielākais iekštelpu skeitparks

Skeitošana, skrituļošana un braukšana ar BMX varētu kļūt par Tukuma pilsētas nacionālo sporta veidu, jo pēc pagājušajā vasarā atklātā āra skeitparka nupat tapis arī ziemas iekštelpu skeitparks. Tas veidots pēc Tukuma biedrības RIDEIT iniciatīvas, un visas braukšanai nepieciešamās rampas darinājuši paši šī sporta veida entuziasti — vietējie jaunieši.

Āra skeitparks būvēts par pašvaldības līdzekļiem, savukārt Baltijā viens no lielākajiem ziemas iekštelpu skeitparkiem veidots tikai par biedrības piesaistītajiem līdzekļiem un izmaksājis nedaudz vairāk kā 10 tūkstošus latu. Pagājušā gada nogalē finanšu trūkuma dēļ darbi uz laiku apstājās, taču, pateicoties draugu, sponsoru un ziedotāju atbalstam, tika pabeigti. "Āra skeitparks gan ir atvērts arī ziemā, bet šādos laika apstākļos tas tomēr nav piemērots treniņiem, par ko jau ilgāku laiku saņēmām jauniešu sūdzības. Esam gandarīti par paveikto. Tā būs vieta jauniešu brīvā laika pavadīšanai, iespēja ekstrēmo sporta veidu straujākai attīstībai, turklāt varēsim biežāk aicināt pie sevis ārzemju viesus!" stāsta viens no ekstrēmo sporta veidu organizācijas RIDEIT dibinātājiem Matīss Līcis. Iekštelpu skeitparka atklāšanā sestdien, 31.janvārī, notiks arī starptautiska mēroga ekstrēmo sporta veidu sacensības. Tukuma domes izpilddirektors Ēriks Lukmanis saka: "Tā ir apbrīnojama uzņēmība šajos ekonomiskajos apstākļos īstenot tādu ideju." Viņš norāda, ka tas ir arī sociāli nozīmīgs ieguvums, jo līdz ar skeitparka atklāšanu pilsētā radusies vēl viena vieta, kur jaunieši var interesanti pavadīt brīvo laiku. Par āra skeitparka izmantošanu pašvaldība ar biedrību noslēgusi līgumu, kas paredz, ka jaunieši rūpējas par drošību parkā, apmāca jaunpienācējus un uzņemas atbildību par viņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas