Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tukuma pašvaldības policistiem par pusmūža sievietes pamešanu nosalšanai piemēro piespiedu darbu

Tukuma tiesa piektdien par pusmūža sievietes atstāšanu nosalšanai vainotajiem diviem Tukuma pašvaldības policistiem piemēroja piespiedu darbu, aģentūra BNS uzzināja tiesā.Tukuma pašvaldības policijas vecākajam kārtībniekam Guntim Siliņam un kārtībniekam Mārcim Lacbergam piemēroja katram 280 stundas piespiedu darba un triju gadu liegumu ieņemt amatus Valsts policijā un pašvaldības policijā.

Abiem arī būs jāmaksā 15 500 latu liela kompensācija mirušās meitai.Spriedumu vēl var pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā.Bijušie policisti apsūdzēti par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem. Prokurors lūdza Siliņam piespriest trīs gadus un sešus mēnešus cietumā, bet Lacbergam - trīs gadus cietumā, kā arī abiem triju gadu liegumu ieņemt amatus iekšlietu struktūrās.Mirušās radiniece savukārt lūgusi tiesu no abiem piedzīt 100 tūkstošu latu kompensāciju.Apsūdzībā norādīts, ka 2007.gada 14.janvāra vakarā abi policisti saņēma izsaukumu, ka Tukumā, Pils ielas pagalmā, guļ iereibusi 1949.gadā dzimusi sieviete.Policisti sievieti pamodinājuši un uzaicinājuši iekāpt automašīnā. Sazinoties ar pārvaldi, noskaidrojies, ka sievietei nav neizciesta administratīva soda, taču pretēji likumam iereibusī sieviete nav nogādāta slimnīcā vai mājās. Policisti vienojušies, ka sievieti nogādās pāris kilometru aiz pilsētas robežas Smārdes pagastā uz kāda neapgaismota ceļa netālu no meža.Neskatoties uz sievietes psihisko stāvokli un reibumu, policisti viņu tur pametuši un aizbraukuši.Sieviete, nespējot orientēties tumsā, mājupceļu nav atradusi un nosalusi.Pēdējā laikā šis nav pirmais gadījums, kad policistu neuzmanības vai vardarbības dēļ miruši cilvēki. Jelgavas tiesā atrodas krimināllieta, kurā par iereibuša sirmgalvja nosišanu apsūdzēti divi pilsētas pašvaldības policisti.Tiesās atrodas arī vairākas krimināllietas, kurās par cilvēka nogalināšanu vai fizisku ietekmēšanu apsūdzēti Valsts policijas darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas