Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tūrisma eksperti iesaka ceļotājiem pašiem painteresēties par lidsabiedrību drošumu

Dodoties ceļojumā ar lidmašīnu, ceļotājiem vajadzētu pašiem painteresēties, vai konkrētā aviosabiedrība nav iekļauta bīstamo kompāniju sarakstā, pastāstīja aptaujātie tūrisma eksperti.

Kā norāda Tūrisma valsts attīstības aģentūras direktors Armands Slokenbergs, tūristiem pirms došanās ceļojumā, kura laikā tiek izmantoti lidsabiedrību pakalpojumi, būtu pašiem jāpainteresējas par konkrēto kompāniju drošumu.

Slokenbergs stāsta, ka viens no rādītājiem, kas varētu liecināt par kāda pakalpojuma kvalitāti, būtu pārāk zemā cena.

"Pēdējā laikā ļoti aktuāls ir jautājums par cenas un kvalitātes mijiedarbību. Sīvā konkurence liek samazināt cenu, taču tas pakļauj riskam kvalitāti, jo skaidrs, ka šajā gadījumā uz kaut ko būs ietaupīts, lai spētu piedāvāt lētāko variantu," uzskata Slokenbergs.

Vēl viena iespēja pārbaudīt savu lidojumu drošību būtu apskatīt konkrētās lidsabiedrības mājaslapā tās saņemtos starptautiskos sertifikātus vai iesaistīšanos kādās asociācijās, kas varētu norādīt uz tās vēlēšanos piedāvāt klientam kvalitatīvu pakalpojumu, rūpējoties par viņa drošību. "Tāpat savu lidojumu drošību iespējams pārbaudīt, apvaicājoties tūrisma aģentūrā, jo tām parasti ir visa informācija par bīstamajām lidsabiedrībām," piebilst Slokenbergs.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas priekšsēdētāja Kitija Gitendorfa norāda, ka neviena Latvijas tūrisma aģentūra nepārdod biļetes uz lidsabiedrību reisiem, kuras iekļautas Eiropas Savienības bīstamo kompāniju sarakstā.

"Pērkot lidojumu biļetes tūrisma aģentūrās, ceļotājs var būt drošs, ka viņam netiks piedāvātas aviobiļetes uz kādu no bīstamo kompāniju sarakstā esošo lidsabiedrību reisiem, jo operatori ļoti seko līdzi šai informācijai," klāsta Gitendorfa.

Tomēr viņa atzīmē, ka saskaņā ar pasaulē veikto statistiku lidmašīnas vēl joprojām tiek uzskatītas par drošāko pārvietošanās līdzekli. Protams, lidsabiedrībām būtu svarīgi pievērst uzmanību laicīgiem ieguldījumiem savas flotes atjaunošanai, domājot par pasažieru drošību. Tomēr tas patlaban ir katras lidsabiedrības ziņā.

Kā ziņots, trešdien neilgi pēc pacelšanās avarēja Jak-42 markas lidmašīna, kurā atradās visa Lokomotiv komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas