Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Turpmāk licences metāllūžņu iepirkšanai izsniegs Valsts vides dienests

Ministru kabinets otrdien apstiprināja Ekonomikas ministrijas sagatavoto noteikumu projektu par kārtību, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi un izsniedzamas licences metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijā, un par licences metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai maksājamās valsts nodevas likmi un maksāšanas kārtību, kas paredz, ka turpmāk licences melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai izsniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas padotībā esošais Valsts vides dienests (VVD).

Līdz ar EM funkcijas nodošanu par atkritumu apsaimniekošanu atbildīgajai valsts pārvaldes iestādei VARAM un VVD, vienuviet tiks izveidota vienota atkritumu apsaimniekošanas sistēma un samazināts administratīvais slogs komersantiem.

Komersantam, lai saņemtu licenci lūžņu iepirkšanai, vispirms nepieciešams saņemt atkritumu savākšanas, pārvadāšanas un uzglabāšanas atļauju A vai B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai, ko izsniedz VVD. Savukārt, līdz šim licenci lūžņu iepirkšanai izsniedza EM izveidota licencēšanas komisija. Jaunā kārtība nodrošinās, ka komersants nepieciešamos dokumentus atkritumu apsaimniekošanas atļaujas iegūšanai un licences saņemšanai lūžņu iepirkšanai iesniedz tikai vienā iestādē – VVD.

Noteikumi attiecas uz komersantiem, kuri papildus saņemtajai atļaujai veikt atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu vai uzglabāšanu vēlas saņemt licenci lūžņu iepirkšanai Latvijā.

Jaunā kārtība apvieno vienā dokumentā visas prasības, kas jāievēro komersantam, lai varētu saņemt licenci lūžņu iepirkšanai.
Vidēji gadā 65 komersantiem tiek izsniegtas licences lūžņu iepirkšanai Latvijā, 50 komersantiem veikti grozījumi licencēs, bet anulētas 15 licences. 2011.gada 11 mēnešos 59 komersantiem izsniegtas jaunas licences, 59 komersantiem veikti grozījumi licencēs un anulētas 60 licences.

Noteikumi izstrādāti, lai īstenotu Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteiktos uzdevumus, kā arī, lai nodrošinātu likumā Par radiācijas drošību un kodoldrošību noteiktās prasības lūžņu iepirkšanas laikā. Notikumi nosaka kārtību, kādā izsniedzama licence lūžņu iepirkšanai Latvijas Republikā, kārtību, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi, par licenci maksājamās nodevas likmi un maksāšanas kārtību, kā arī radiācijas drošības un kodoldrošības pamatprincipu ieviešanu aizsardzībai pret jonizējošo starojumu, iepērkot lūžņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas