Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Turpmāk sēdvieta autobusos pienāksies arī pirmsskolas vecuma bērniem

Pirmsskolas vecuma bērniem autobusos turpmāk pienāksies arī sēdvieta. No Ministru kabineta noteikumiem izņemta norma, kas pirmsskolas vecuma bērnus liedza sēdināt atsevišķā sēdvietā sabiedriskajā transportā, vēsta Latvijas Radio.

Pārvadātāju asociācija norāda, ka turpmāk arī bērnu biļetes tiks numurētas. Savukārt iedzīvotāju domas par atsevišķām bērnu vietām sabiedriskajā transportā atšķiras. Līdz šim biļeti pirmsskolas vecuma bērniem izsniedza bez maksas, taču bērns sēdēt savā vietā varēja tikai tad, ja autobusā ir brīvas vietas.

No Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtības izslēgta norma, kas noteica, ka pirmsskolas vecuma bērni reģionālā starppilsētu, reģionālā vietējās nozīmes un pilsētas nozīmes maršruta sabiedriskajā transportā nevar aizņemt atsevišķu sēdvietu, lai arī viņiem ir tiesības braukt bez maksas. Grozījumi ietekmēšot tikai braukšanas sēdvietu organizēšanu transportā, stāsta Satiksmes ministrijas Sauszemes transporta departamenta direktors Andris Lubāns.

Autoostā sastaptajiem vecākiem un vecvecākiem domas par izmaiņām bērnu pārvadāšanā sabiedriskajā transportā dalās. Vecāka gada gājuma pasažieri uzskata, ka atsevišķa brīva vieta bērniem nav vajadzīga, īpaši pilsētas robežās, bet vecāki secina, ka, pārvadājot bērnus tālākos maršrutos, tas ir ļoti būtiski.

Savukārt Latvijas Pārvadātāju asociācijas prezidents Pēteris Salkazānovs norāda, ka šie grozījumi Ministru kabineta noteikumos pārvadātājiem nekādas izmaiņas neradīs. Vienīgi tas, ka līdz šim autoostā iepriekš iegādājamās bērnu nulles biļetes netika numurētas, bet turpmāk tas tiks darīts un tas garantēs sēdvietu arī mazajiem pasažieriem.

Saskaņā ar Satiksmes ministrijas datiem pērn sabiedriskajā transportā pārvadāts pusotrs miljons pirmsskolas vecuma bērnu, kas prasījis 1,36 miljonus latu. Ministrija uzsvēra, ka grozījumi par atsevišķām sēdvietām bērniem starppilsētu autobusos papildu izmaksas no valsts budžeta neprasīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas