Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā turpinās pazemināties

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā turpinās pazemināties. Neaizsalušos upju posmos veidosies vižņi, nedaudz palielināsies ledus biezums, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavā ūdens līmenis turpina pazemināties par 2 - 8 centimetriem (cm) diennaktī. Arī Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem un Pļaviņām ūdens līmenis pazeminās par 15 - 22 cm diennaktī. Salacā, Gaujā, Lielupē un Ventā, kā arī pārējās mazajās upēs ūdens līmenis pazeminās vai arī vērojamas nelielas ūdens līmeņa svārstības.

Upes pārsvarā klāj ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, atsevišķās vietās zem ledus vižņi. Daugavā no Suražas līdz Verhņedvinskai ledus biezums 30 - 46 cm, Gaujā pie Valmieras 37 cm, Lielupē no Mežotnes līdz Kalnciemam ledus biezums 19 - 30 cm.

Balstoties uz jaunākajām prognozēm, marta pirmās dekādes beigās paaugstināsies gaisa temperatūra un ir sagaidāma pakāpeniska ūdens līmeņu paaugstināšanās, kas marta otrajā dekādē kļūs straujāka. Kurzemes upēs maksimālie ūdens līmeņi gaidāmi marta vidū. Pārējās upēs ūdens līmeņu celšanās būs ilgstošāka un turpināsies arī marta beigās. Marta otrajā dekādē upēs pakāpeniski sāksies ledus segas sairšanas process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas