Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ūdens temperatūra peldvietās no +5 līdz +23 grādiem

Latvijas piekrastē saglabājas auksts ūdens jūrā, bet upēs un ezeros tas arvien vairāk iesilst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pirmdienas saullēktā ūdens temperatūra novērojumu stacijās bija no +5,5 grādiem Rojas ostā līdz +23,3 grādiem Lielupē pie Mežotnes.

Ūdens temperatūra Latvijas piekrastes lielākajā daļā - gan Rīgas līcī, gan atklātā jūrā - ir +6..+14 grādi, vien atsevišķās vietās, galvenokārt seklumā pie krasta un tur, kur ietek upes, ūdens var būt siltāks.

Ūdens jūrā saglabājas auksts, jo vējš galvenokārt pūš no sauszemes un krastā nonāk ledains ūdens no lielāka dziļuma. Arī tuvākajās dienās pārsvarā pūtīs dienvidu un austrumu vēji, tādēļ ūdens jūrā galvenokārt būs auksts.

Lielākajos ezeros ūdens temperatūra no rīta ir +16..+21 grāds. Ūdens temperatūra Aiviekstē, Lielupē un Ventā +19..+23 grādi, Daugavā un Gaujā +17..+21 grāds.

Gandrīz visās upēs ūdens temperatūra pakāpusies virs +15 grādiem.

Hidrologi norāda, ka vēsāks ūdens ir noēnotos upju posmos un vietās, kur ieplūst avoti. Ūdens temperatūrai ir izteikts diennakts ritms - siltākais ūdens saulainās dienās ir pēcpusdienā un vakarā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas