Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Usmas ezera krasta apbūvē nav ievērota tauvas josla

Usmas ezera krastā netrūkst vietu, kur netiek ievērota desmit metru tauvas josla, atzīst Usmas ezera jahtu ostas komadors Staņislavs Backāns. Kāds Diena.lv lasītājs informēja, ka netālu no jahtu ostas, aptuveni 300 līdz 500 metru, ir uzcelta kāda lepna māja ezera krastā, neievērojot tauvas joslu. Lasītājs nevarēja piekļūt ezeram mājas krastā.

S. Backāns iesaka šādos gadījumos, kad kādam atpūtniekam vai makšķerniekam ir sūdzības par to, ka nevar piekļūt ezeram atļautās tauvas joslas – 10 metru – joslā, vērsties vietējā būvvaldē. "Parasti būvvalde liek žogus vai ierobežojošās konstrukcijas nojaukt, taču pēc tam māju īpašnieki tos atkal uzbūvē," tā S. Backāns. Usmas pagasta pārvaldē informēja, ka pagasta pārvaldes vadītājs Gendrihs Šķesters ir atvaļinājumā un tāpēc konkrēto gadījumu nevar komentēt. Aizsargjoslu likumā teikts, ka 10 metrus platā joslā virszemes ūdensobjektu aizsargjoslās būvēt un izvietot jebkādas ēkas un būves, tajā skaitā nožogojumus, ir aizliegts. Savukārt zvejniecības likumā teikts, ka tauvas joslas bezmaksas lietošana bez iepriekšējas saskaņošanas ar zemes īpašnieku ir paredzēta: kājāmgājējiem; zivju resursu un ūdeņu uzraudzībai un izpētei; robežapsardzībai; vides aizsardzības, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanai.

Portāls Diena.lv turpinās sekot līdzi šim gadījumam un aicina lasītājus ziņot par citām līdzīgām situācijām. Ja esat ievērojuši, ka arī pie citām publiskajām ūdenstilpnēm netiek ievērota 10 metru tauvas josla, ziņojiet : [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas