Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Uzņēmumi negodīgi iegūst pasūtījumus bez konkursa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sodījis trīs pašvaldību deputātus, kuru pārstāvētie uzņēmumi bez atklāta konkursa saņēmuši pašvaldību pasūtījumus, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Birojs konstatējis, ka Lielvārdes novada domes deputātam Mārim Mālmeisteram piederošā SIA Māris&Co laikā no 2012.gada jūlija līdz 2014.gada maijam saņēmusi Lielvārdes novada domes pasūtījumus par iepirkumiem domes vajadzībām bez atklāta konkursa.

Likums paredz, ka pašvaldību domju deputāti nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieki, kas saņem attiecīgās pašvaldības pasūtījumus par iepirkumiem tās vajadzībām, izņemot gadījumus, kad tos piešķir atklāta konkursa rezultātā.

Lai arī Mālmeisters pašvaldību nebija informējis, ka viņš ir SIA Māris&Co dalībnieks, KNAB tomēr secināja, ka Mālmeisters pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības.

Par valsts amatpersonai likumā noteikto komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu deputātam piemērots 120 eiro naudas sods.

KNAB arī konstatējis, ka Alojas novada domes deputātei Baibai Siktārei piederošā SIA Mieriņš laikā no 2013.gada jūnija līdz 2014.gada jūlijam saņēma pasūtījumus ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Alojas novada pašvaldības vajadzībām un pašvaldības finanšu līdzekļus bez atklāta konkursa.

Birojs nolēma par komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu Siktārei piemērot naudas sodu 75 eiro apmērā.

Tāpat KNAB konstatējis, ka SIA Sorbas, kurā Inčukalna novada domes deputāts Ivo Bernats ir dalībnieks un valdes loceklis, saņēma Inčukalna novada domes kapitālsabiedrības Vangažu namsaimnieks pasūtījumu par iepirkumu pašvaldības vajadzībām bez piedalīšanās atklātā konkursā.

Bernats pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos, secinājis KNAB.

Par komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu Bernatam piemērots 80 eiro naudas sods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas