Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Vairākas sabiedriskās organizācijas atsaka dalību Parādnieka un Bites rīkotajā konferencē

Biedrība Papardes zieds un Resursu centrs sievietēm Marta atteikušas dalību konferencē Tiesības uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā, ko organizē Saeimas deputāti Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un Inga Bite (RP). Tā vietā abas organizācijas aicina uz ekspertu diskusiju par seksuālo un reproduktīvo tiesību nodrošinājumu Latvijā, kas pirmdien, 15.oktobrī, plkst. 14 notiks Eiropas Savienības mājā.

Organizācijas šādu lēmumu pieņēmušas, pirmkārt, tādēļ, ka ielūgumu piedalīties 16.oktobrī notiekošajā konferencē tās saņēmušas tikai 5.oktobrī, lai gan publiski pieejamā informācija liecinājusi, ka konference tika plānota jau vasarā. Organizācijas uzskata, ka tas ir krietni par vēlu, lai uzaicinātu Eiropas līmeņa ekspertus un sagatavotu kvalitatīvus referātus.

Otrkārt, organizācijām šķiet nepieņemami, ka konferencē nav nodrošināts līdzsvars starp dažādu viedokļu paudējiem. Pasākuma programma liecina, ka tajā uzkrītošs pārsvars laika un saturiskajā ziņā ir dots tiem referentiem, kas saistīti ar reliģiskām kustībām un organizācijām, kuras iestājas par abortu aizliegumu, balstoties uz dažādiem, demokrātiskajā pasaulē neatzītiem rakstiem, piemēram, tā saucamajiem Sanhosē pantiem.

"Vēlamies uzsvērt un atkārtoti norādīt, ka biedrība Papardes zieds un Resursu centrs Marta atbalsta demogrāfijas situācijas uzlabošanu un abortu skaita samazināšanu, taču mums nav pieņemamas metodes, ar kādām tiek mēģināts sasniegt šo mērķi," teikts šo organizāciju izplatītājā paziņojumā. Tiesa gan līdzšinējās diskusijas I.Parādnieka vadītāja Demogrāfijas apakškomisijas darba grupā, viņuprāt, vērstas uz likumdošanas izmaiņu rosināšanu, kas būtiski ierobežos sieviešu tiesības Latvijā.

Abas organizācijas aicina sabiedrību uz plašāku domu apmaiņu,  organizējot ekspertu diskusiju "Seksuālo un reproduktīvo tiesību nodrošinājums Latvijā", kas norisināsies pirmdien, 15.oktobrī, no plkst. 14 līdz 17 Eiropas Savienības mājā (3.stāva zālē) Rīgā, Aspazijas bulvārī 28. Diskusijas mērķis ir pievērst plašākas sabiedrības uzmanību apdraudējumu personas seksuālajām un reproduktīvajām tiesībām un veselībai, kuru ar savām aktivitātēm Latvijā rada virkne ar reliģiskām kustībām saistītu organizāciju un indivīdu.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Ginekoloģu un dzemdību speciālistu asociācijas prezidente Dace Matule, biedrības Resursu centra sievietēm Marta vadītāja Iluta Lāce, biedrības Papardes zieds valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, Eiropas Veselības aprūpes tiesību asociācijas valdes locekle Solvita Olsena, kā arī Eiropas parlamentārā biroja iedzīvotājiem un attīstībai vadītājs Neils Data. Diskusijā aicināti piedalīties LR 11.Saeimas deputāti un citu NVO pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas