Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairākās upēs mitējies ūdens līmeņa kāpums

Upēs, kurās pirmdien un otrdien ūdens līmenis cēlās visstraujāk, tas vairs būtiski nepaaugstinās vai pat sācis pazemināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Ogres upē ūdens līmenis bija cēlies par 0,8 metriem pilsētā un 1,5 metriem Ogresgalā; pēdējo stundu laikā tas pazeminājies par dažiem centimetriem.

Ūdens līmenis sācis pazemināties arī Viesītē pie Sudrabkalniem, savukārt Mūsā pie Bauskas un Lielupē tas vēl mazliet kāpj. Pie Bauskas ūdens līmenis kopumā cēlies par metru, Lielupē pie Mežotnes un Staļģenes - attiecīgi par 1,4 un 1,9 metriem.

Lielupē pie Jelgavas un lejpus pilsētas, kā arī vairākās Lielupes kreisā krasta pietekās ūdens līmenis šonedēļ nav krasi paaugstinājies.

Turpinās ūdens līmeņa kāpums Aiviekstē un Gaujā. Šajās upēs ūdens līmenis pagaidām ir zemāks nekā pirms mēneša.

Apstājies ūdens līmeņa kāpums Tirzā pie Lejasciema, kur tas bija sasniedzis aptuveni metru. Arī Pededzē pie Litenes ūdens cēlies par aptuveni metru un vēl mazliet paaugstinās.

Amatā ūdens līmenis pēdējā diennaktī krities par desmit centimetriem; upe joprojām ir laivojama.

Vietām applūdušas upju palienes.

Tuvākajās dienās Latvijā palaikam līs, ceturtdien naktī un no rīta Latgalē un Vidzemes austrumos gaidāms spēcīgs lietus. Daudzās upēs ūdens līmenis vēl paaugstināsies, prognozē hidrologi.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas centrālajā un austrumu daļā bija ilgstoši un spēcīgi nokrišņi. Lielākais nokrišņu daudzums, kas 3.maijā reģistrēts valsts meteoroloģiskajās stacijās, bija 54,5 milimetri Bauskā un Skrīveros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas