Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vairāki teātri un LNSO savas telpas saņems bezatlīdzības lietošanā

Valmieras drāmas teātris, Dailes teātris, Latvijas Leļļu teātris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) savas izmantotās telpas saņems bezatlīdzības lietošanā, paredz šodien valdībā atbalstītais Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais rīkojuma projekts.

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) jau 2014.gada decembrī lūdza Kultūras ministriju (KM) sniegt viedokli par iespēju pāriet uz nomas attiecībām ar minētajām kultūras institūcijām.

KM informēja VNĪ un FM, ka minēto kultūras iestāžu darbība primāri nav vērsta uz peļņas gūšanu, to galvenie uzdevumi ir sabiedrības vajadzībām nodrošināt un padarīt pieejamus kvalitatīvus un daudzveidīgus profesionālās mākslas produktus. KM arī informēja, ka ar pašreizējo finansējumu iestādēm nebūs iespējams segt aprēķināto nomas maksu VNĪ.

Lai kultūras iestādes varētu pāriet uz nomas attiecībām ar VNĪ, ir nepieciešams papildu finansējums. Ņemot vērā minēto, KM aicināja sagatavot un virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā lēmuma projektu par valsts nekustamo īpašumu nodošanu kapitālsabiedrībām bezatlīdzības lietošanā tām deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu kultūras jomā veikšanai. Ņemot to vērā, FM izstrādājusi rīkojuma projektu, kas paredz VNĪ nodot minēto kultūras iestāžu telpas tām bezatlīdzības lietošanā.

Valmieras drāmas teātrim bezatlīdzības lietošanā nodots nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 4, Valmierā, - zemes vienība 9517 kvadrātmetru platībā, teātris un transformatora apakšstacija ar piebūvi. Šī nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 1 115 774 eiro.

Dailes teātrim bezatlīdzības lietošanā nodots nekustamais īpašums Brīvības ielā 75, Rīgā, - zemes vienība 14 635 kvadrātmetru platībā un teātris kopā ar asfaltētu laukumu. Šī nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 5 443 511 eiro.

Latvijas Leļļu teātrim bezatlīdzības lietošanā nodots nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 16/18, Rīgā, - zemes vienība 2347 kvadrātmetru platībā, teātris, garāža un darbnīca. Šī nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 1 018 546 eiro.

Savukārt LNSO bezatlīdzības lietošanā nodots nekustamais īpašums Lielā ģilde, Amatu ielā 6, Rīgā, - zemes vienība 1456 kvadrātmetru platībā un koncertzāle. Visa nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 1 604 107 eiro.

Visi minētie nekustamie īpašumi nodoti bezatlīdzības lietošanā uz laiku, kamēr iestādes pildīs tām deleģētos valsts pārvaldes uzdevumus kultūras jomā, bet ne ilgāk kā līdz 2017.gada 30.aprīlim vai brīdim, kad tiks rasts finansēšanas avots nomas maksas segšanai, ja attiecīgs nosacījums iestāsies pirms 2017.gada 30.aprīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas