Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vakar Rīgā, pie kādas autobusa pieturas, izlijis puslitrs dzīvsudraba

Vakar Rīgā, pie autobusa pieturas Gobas ielā, izlijis aptuveni puslitrs dzīvsudraba, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Izsaukumu uz minēto autobusa pieturu VUGD saņēma otrdien plkst.15.44. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka atkritumu izvešanas mašīna izvedusi atkritumu konteinerus un vienā no tiem acīmredzot bijis dzīvsudrabs, kas iztecējis atkritumu mašīnā un pēc tam nonācis uz zemes.

VUGD darbinieki savāca aptuveni puslitru dzīvsudraba un aizveda to uz atkritumu savākšanas poligonu Getliņos.

Cits izsaukums par ķīmiskas vielas noplūdi otrdien plkst.10.44 tika saņemts no Ventspils novada Vārves pagasta, kur jūras krastā no mucas tecēja nezināmas izcelsmes ķīmiska viela.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki pie jūras atrada 200 litru mucu. No tās tecēja viela, kurai bija naftas produktam raksturīga smaka. Tika izmantots absorbents, iztecējusī viela kopā ar smiltīm savākta maisos un aizvesta uz utilizāciju.

Kā ziņots, ķīmisko vielu noplūde vakar tika konstatēta arī Ogres upē un Daugavā.

VUGD aicina iedzīvotājus neizmest atkritumu tvertnēs ķīmiskos atkritumus, bet gan nogādāt tos speciālajās ķīmisko atkritumu savāktuvēs.

Pamanot vidē mucas un tvertnes ar nezināmas izcelsmes ķīmiskām vielām, iedzīvotāji tiek aicināti par to ziņot Vides dienestam vai VUGD un nekādā gadījumā netaustīt, neostīt un negaršot šīs vielas, jo tās var būt indīgas.

Savukārt, sakopjot apkārtni un dedzinot pērnās lapas un sausos zarus, ugunskurā nevajadzētu mest sadzīves atkritumus, jo arī dažādie plastmasas izstrādājumi degot var radīt indīgus dūmus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas