Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Valdība atbalsta VID ģenerāldirektores Jezdakovas atcelšanu un pienākumu izpildītājas iecelšanu

Valdība otrdien pieņēma rīkojumu, saskaņā ar kuru finanšu ministrs no amata atbrīvo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Neliju Jezdakovu.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone tiks iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju līdz jauna Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora iecelšanai.

Kā ziņots, finanšu ministrs Andris Vilks (V) nolēmis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam virzīt Pētersoni, jo viņai ir liela pieredze VID struktūrās, viņa ir uz klientiem orientēta, devusi lielu ieguldījumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nākusi klajā ar vairākām nodokļu likumdošanas iniciatīvām, sacīja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Pētersonei pozitīvu vērtējumu un atbalstu pauduši gan VID sadarbības partneri - uzņēmēju organizācijas -, gan arī VID kolēģi, norādīja Jarockis.

Pētersone sarunā ar Vilku piekritusi uzņemties VID ģenerāldirektores pienākumus, apstiprināja Pētersone.

"Mums bija īsa saruna ar finanšu ministru, un, ņemot vērā to, ka strādāju valsts pārvaldē un arī patlaban mans ieņemamais amats ir tikai vienu pakāpi zemāks par ģenerāldirektora amatu, es konceptuāli devu piekrišanu uzņemties šos pienākumus. Trešdien pēc atgriešanās no atvaļinājuma mums būs garākas sarunas par šo jautājumu," sacīja Pētersone.

Viņa piebilda, ka pagaidām būs tikai VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja, jo VID ģenerāldirektors ir jāapstiprina valdībā, tāpēc pagaidām atturējās runāt par prioritātēm VID vadītājas amatā, ja viņa tajā tiks apstiprināta.

Kā ziņots, Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar šā gada 10.jūliju. Finanšu ministrs atlūgumu ir pieņēmis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas