Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdībai būs jāizšķiras par papildu teju 14 miljonu eiro atvēlēšanu veselības nozarei

Otrdien, 6.aprīlī, Ministru kabinets lems par papildu 13,97 miljonu eiro piešķiršanu Veselības ministrijai (VM), liecina valdības darba kārtība. Finansējums, ko paredzēts segt no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, nepieciešams slimnīcām un pacienta iemaksu mazināšanai.

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) jau iepriekš izteikusies, ka valsts budžeta prioritāšu noteikšana ir valdības kopīgs lēmums, tādēļ viņa atkārtoti informē par veselības nozarē akūti trūkstošajiem līdzekļiem. "Mūsu galvenā prioritāte ir pacientu līdzmaksājumu mazināšana. Salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm mūsu pacientu līdzmaksājumi par valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ir nesamērīgi augsti, un vissmagāk tas ietekmē vecāko paaudzi, kur dzīves kvalitātes nodrošināšanā liela loma ir savlaicīgiem un pieejamiem veselības aprūpes pakalpojumiem."

"Lauvas tiesa" jeb vairāk nekā 10,51 miljons eiro paredzēti vienreizējiem maksājumiem ārstniecības iestādēm, kuras sniedz stacionāros ārstniecības pakalpojumus, infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficīta segšanai.

Papildu finansējumu 1,72 miljonu eiro apmērā ļaus no 2014.gada 1.jūlija pensionāriem atcelt pacienta iemaksas pie ģimenes ārsta, kā arī pacienta iemaksas par ģimenes ārsta mājas vizīti personām, kas vecākas par 80 gadiem, gadījumos, ja gripas epidēmijas laikā pensionārs slimo ar gripu vai gadījumos, ja pie pensionāra neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde veikusi izbraukumu un pensionārs nav stacionēts.

Tāpat no 2014.gada 1.jūlija plānots pakāpeniski mazināt pacienta iemaksas par ārstēšanos slimnīcās, sākot ar otro dienu, līdz 11 eiro (līdzšinējo 13,52 eiro vietā), kam papildu finansējuma pieprasījumā paredzēti 1,37 miljoni eiro. Savukārt 158 793 eiro nepieciešami ar retajām slimībām slimojošajiem bērniem medikamentozai ārstēšanai, ņemot vērā pacientu skaita pieaugumu.

Tāpat valdība 6.maijā lems par vēl papildu 288 932 eiro piešķiršanu VM, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar tā dēvētajiem spaisa lietotājiem. 62 657 eiro vajadzīgi pusaudžu - narkomānu, kas lieto jaunās psihoaktīvās vielas, rehabilitācijai, 26 275 eiro - papildu izdevumu kompensēšanai ārstniecības iestādēm, kas sniegušas palīdzību spaisa lietotājiem, bet 100 000 eiro - informatīvās kampaņas par jauno psihoaktīvo vielu bīstamību izstrādāšanai. Arī šo finansējumu VM prasa no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas