Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valsts prezidents Bērziņš dosies darba vizītē uz ASV

Svētdien Valsts prezidents Andris Bērziņš dosies darba vizītē uz ASV, lai Ņujorkā piedalītos ANO Ģenerālās Asamblejas 67.sesijā, informēja Prezidenta preses dienestā.

Svētdien prezidents Ņujorkā apmeklēs izstādes 92Y Street Festival Latvijas stendu.

Pirmdien, 24.septembrī, Bērziņš piedalīsies un teiks uzrunu augsta līmeņa tikšanās laikā par likuma varu, ieturēs darba pusdienas ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, apmeklēs 11.septembra terora aktu upuru piemiņas memoriālu, kā arī piedalīsies ASV prezidenta Baraka Obamas rīkotajā pieņemšanā par godu ANO Ģenerālās Asamblejas 67.sesijai.

25.septembrī prezidents piedalīsies ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna rīkotajā pieņemšanā delegāciju vadītājiem un vēlāk arī ģenerālsekretāra rīkotajās valstu vadītāju darba pusdienās, kā arī ANO Ģenerālās Asamblejas 67.sesijas atklāšanā.

Otrdien Bērziņam paredzētas arī divpusējās tikšanās ar Kirgizstānas parlamenta spīkeru Ženbekovu Asilbeku Šaripoviču un Ungārijas prezidentu Jānošu Āderu, kā arī saruna ar starptautiskās reitingu aģentūras "Moody's Investors Service" pārstāvjiem. Dienas noslēgumā Valsts prezidents piedalīsies Austrālijas premjerministres Džūlijas Gilardas rīkotajā pieņemšanā.

26.septembrī Bērziņš tiksies ar Kipras prezidentu Dimetri Kristofiju, Nigērijas prezidentu Gudlaku Džonatanu, Šveices prezidenti Evelīni Vidmeri-Šlumfi un piedalīsies Dienvidāfrikas prezidenta Džeikoba Zumas rīkotajā pieņemšanā.

Trešdien Valsts prezidents teiks tradicionālo uzrunu ANO Ģenerālās Asamblejas 67.sesijā.

27.septembrī Bērziņš tiksies ar Fortress Investments Group vadību, uzņēmuma John Paulson, Paulson & Co pārstāvjiem, ieturēs darba pusdienas ar starptautiskā reitingu aģentūras Standard & Poor's pārstāvjiem, kā arī tiksies ar ASV ebreju organizāciju pārstāvjiem.

28.septembrī Valsts prezidents apmeklēs Jēlas universitāti un tiksies ar izglītības iestādes prezidentu Ričardu Levinu, apmeklēs universitātes bibliotēku un iepazīsies ar Latvijā publicēto grāmatu kolekciju. Tāpat Bērziņš piedalīsies apaļā galda diskusijā par Latvijas finanšu un ekonomisko situāciju.

Vizītes pēdējā dienā jeb 30.septembrī Bērziņš piedalīsies dievkalpojumā Ņujorkas Latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Salas baznīcā un tiksies ar Ņujorkas latviešu kopienu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā aģentūru LETA informēja, ka, lai piedalītos ANO Ģenerālās Asamblejas sesijā, uz Ņujorku devies arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), kurš ASV uzturēsies līdz 1.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas