Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Vandaļi apgrūtina Valmieras labiekārtošanas darbus

Pazuduši apstādījumi, izspārdīta apstādījumiem paredzētā melnzeme, kā arī izrautas mērījumu atzīmes - šādi postījumi Valmieras pilsētā pie Dzirnavu ezeriņa konstatēti jau kopš teritorijas labiekārtošanas darbu uzsākšanas.

"Skumji, ka vieta, kas paredzēta iedzīvotāju atpūtai, tiek postīta pat labiekārtošanas darbu veikšanas stadijā. Šādi nodarījumi ne vien kavē darbu norisi, bet arī sadārdzina izmaksas," pauž Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks, piebilstot, ka panākta vienošanās ar policiju par papildu patrulēšanu Dzirnavu ezeriņa apkārtnē. Lai uzlabotu drošību, teritorijā tiks uzsākta arī videonovērošanas kameru uzstādīšana un apgaismes ķermeņu izbūve.

"Valmierā jau bijuši vairāki vandalisma gadījumi, kad postījumi veikti bērnu rotaļu laukumos, puķu dobēs pilsētas centrā un citviet. Tas liecina, ka atsevišķa daļa iedzīvotāju nav gatava skaistai un sakoptai videi," uzsver Jānis Baiks.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis: "Aicinu vainīgos un neapzinīgo iedzīvotāju daļu pārtraukt šādas aktivitātes un savu brīvo laiku pavadīt lietderīgi. Kopā ar policiju esam nolēmuši darīt visu iespējamo, lai izskaustu postījumus ne vien Dzirnavu ezeriņa apkārtnē, bet arī citās pilsētas vietās". Inesis Boķis uzsver, ka ieguldīts nozīmīgs finansējums gan Dzirnavu ezeriņa apkārtnes, gan citu atpūtas vietu labiekārtošanā un apstādījumu veidošanā, taču postījumu novēršana Valmieras pilsētas pašvaldībai ik gadu izmaksā vairākus desmitus tūkstošus latu.

Situāciju vairākkārt pārrunājuši arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāti, kuri aicina novērtēt gan ieguldīto laiku, gan līdzekļus atpūtas vietu sakārtošanā. Šādi labiekārtošanas darbi tiek veikti ar mērķi radīt sakoptu un patīkamu vidi iedzīvotājiem, īpaši bērniem un jauniešiem.

Dzirnavu ezeriņa krastu labiekārtošana tika uzsākta maijā. Teritorijā izbūvētas apakšzemes komunikācijas, ieklāts bruģis un izveidots gājēju celiņš gar vienu no ezeriņa krastiem, tāpat izbūvēts bruģa labirints un kāpnes, lai savienotu teritoriju gar ezeriņu un Ozolu ielu. Tuvākajā laikā tiks veikta teritorijas apzaļumošana un jaunu apgaismes elementu uzstādīšana, nomainīts žogs gar Valmieras 5.vidusskolu. Labiekārtošanas darbu laikā teritorijā tiks izvietoti jauni soliņi, skatu platformas, kā arī rekonstruēta strūklaka. Jāpiebilst, ka pie Dzirnavu ezeriņa tiks uzstādīts arī mākslinieka Matiasa Jansona darbs "Saules pulkstenis".

Kopējās darbu izmaksas ir vairāk nekā 641 000 latu, darbus plānots pabeigt līdz Valmieras pilsētas 725 gadu jubilejas svinībām šā gada augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas