Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VARAM atbalsta programmā realizēti 1098 saules elektrostaciju uzstādīšanas projekti

Līdz šim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātajā atbalsta programmā "atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās" iedzīvotāju vidū realizēti 1098 saules elektrostaciju uzstādīšanas projekti, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tikmēr četru mēnešu laikā, kopš projekts ir sācies, mazāk izmantota ir pieslēguma izveidošana pilsētas centralizētajiem siltumapgādes tīkliem, programmā izprojektējot un mājsaimniecībā izbūvējot siltummezglus.

Ministrijas atbalsta programmai nav ierobežojumu - tā ir pieejama, līdz beidzas piešķirtais finansējums. Pašlaik Latvijas Vides un investīciju fonds ir saņēmis 1160 pieteikumu par pieprasīto finansējumu 3,85 eiro miljonu apmērā, bet pieejamais finansējums ir 28,6 eiro miljonu apmērā.

Kā norāda VARAM, viena no vairākām būtiskām izmaiņām programmā, kopš tās uzsākšanas, ir tas, ka atbalstu var saņemt arī daudzdzīvokļu viena līdz piecu stāvu māju mājsaimniecības, ja daudzdzīvokļu māja tiks pieslēgta centralizētajai siltumapgādes sistēmai, kā arī atbalsts mājsaimniecībām tiks sniegts, ja ēkas ir biedrību vai nodibinājumu, vai arī reliģisko organizāciju īpašumā.

Turpmāk tiks atbalstīta arī saules paneļu un vēja ģeneratoru iegāde un uzstādīšana, kā arī pieslēgšanās centralizētajai siltumapgādes sistēmai tādās mājās, kas nav nodotas ekspluatācijā līdz projekta iesnieguma iesniegšanas dienai Vides investīciju fondā, ar nosacījumu, ka tas tiek izdarīts piecu gadu laikā pēc projekta līguma noslēgšanas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas