Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ventspilī jauniešu ballītē aizdedzinātais pusaudzis izrakstīts no slimnīcas

Ventspilī jauniešu ballītē aizdedzinātais pusaudzis atgriezies mājās no slimnīcas, priekšā ilgs atveseļošanās process, kam viņa ģimene lūdz līdzcilvēku ziedojumus, - informē "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Laikraksts informē, ka nelaime ar 16 gadu veco Andi viņa ģimeni ir iedzinusi pamatīgās finansiālās problēmās, tādēļ tā būs priecīga par katru latiņu, ko līdzcilvēki ziedos puiša izveseļošanās procesam. Anda mamma Signe Druvaskalne stāsta, ka līdzšinējie un vēl priekšā stāvošie izdevumi pārsniedz ģimenes iespējas, ir iekrājušies komunālo maksājumu parādi. Mājās ir vēl divi mazāki bērni, kuri nelaimes dēļ šopavasar netika nevienā skolas ekskursijā. Šodien vidējam bērnam ir dzimšanas diena, taču neesot naudas, lai to nosvinētu.

Tagad Andim būs trīsreiz nedēļā jāiet uz pārsiešanu. Pašiem jāpērk gan pārsēji, gan dārgās smēres, kuras uz plašajām rētām būs jāturpina ziest vairākus mēnešus. Tāpat vajadzēs iegādāties divus speciāla apģērba komplektus, kas būs jānēsā veselu gadu, lai neveidotos rētaudi uz apdegušajām kājām, vēdera un pleca. Izdevumi gaidāmi arī saistībā ar tiesvedību - advokātam vien būs jāmaksā vismaz 200 latu, atklāj mamma.

Kopumā pusaudzim esot cerīgs skats uz turpmāko dzīvi un izveseļošanās procesu. Andis jau atsācis staigāt – lai arī vēl nedaudz pieklibo, bet vismaz pastāvīgi var pārvietoties. Problēma pašlaik ir ar roku, kas vēl īsti nefunkcionē. Rētaudiem saraujoties, roka savelkas un var palikt nepilnvērtīga.

NRA raksta, ka ģimenei vislielākais gandarījums esot par to, ka Andis sestdien tiks uz savu devītās klases izlaidumu. Andis stāsta, ka visu šo laiku ir izjutis milzīgu atbalstu no saviem klasesbiedriem un draugiem. Kad puisis atgriezās no Rīgas, viņu pie mājas sagaidīja daudz draugu ar baloniem un plakātiem. Visi viņu atbalsta, zvana un jautā, kā klājas.

Ja no fiziskā viedokļa Andim priekšā vēl garš atveseļošanās posms, tad no psiholoģiskā viedokļa ar viņu viss esot kārtībā. Rīgas slimnīcā ar Andi regulāri strādājis psihologs, kurš novērtējis, ka Andis ir optimists un gatavs turpmākajai dzīvei. Vienīgi priekšā stāvošā tiesvedība vēl viņu varētu psiholoģiski traumēt.

Andis saka, ka ar varmāku, kurš viņu aizdedzinājis, viņam satikties nav bail. Taču viņā joprojām mīt dusmas uz viņu. Anda mamma nevēlas, lai vainīgais nokļūtu cietumā, jo Dievs viņu tāpat sodīs. Taču par atņemto veselību un nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem gan lai maksā.

Kā ziņots, 1.maijā slimnīcā Ventspilī nogādāts 14 gadus vecs pusaudzis ar smagiem ķermeņa apdegumiem, kas gūti kādā mājas ballītē. Pastāv aizdomas par ļaunprātīgu rīcību, taču liecības pašlaik ir ļoti pretrunīgas. Pēc sākotnējās informācijas, viņš, iespējams, ticis apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

Policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125.panta 1.daļas un sākusi izmeklēšanu. Pašlaik noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā kādā privātmājā pulcējušies aptuveni 30 jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri sarīkojuši pasākumu bez pieaugušo kontroles.

Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts kāds 1997.gadā dzimis jaunietis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas