Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ventspils rajonā bez trim pagastvečiem

Īsi pirms vietējās varas vēlēšanām dažādu iemeslu dēļ no 12 Ventspils rajona pagastiem bez padomju priekšsēdētājiem palikuši trīs. Tā ir nebijusi situācija rajonā. Bez augstākās vadības palikušajos Vārves un Puzes pagastos par jaunu pagastveču ievēlēšanu šo pašvaldību deputāti kārtējās sēdēs gatavojas lemt nākamnedēļ, bet Usmā tiek gaidīts Administratīvās rajona tiesas spriedums, jo šīs pagasta padomes priekšsēdētājs Gendrihs Šķesters ir pārsūdzējis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra rīkojumu par atstādināšanu no amata. Šīs tiesas sēde arī notiks nākamnedēļ.

Pirmais jau pagājušā gada beigās amatu zaudēja Vārves pagasta padomes priekšsēdētājs Artūrs Cīrulis, kuram par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dienesta viltojumu un apzināti nepatiesu ziņu ierakstīšanu dokumentos Kurzemes apgabaltiesa piesprieda naudas sodu 30 minimālo mēnešalgu (Ls 4800) apmērā. To A.Cīrulis samaksājis, taču līdz ar notiesājošo spriedumu viņam beidzies arī deputāta mandāts, par ko priekšsēdētājs kolēģus nav informējis un pagasta vadītāja pilnvaras nav nolicis. A.Cīrulis arī turpinājis saņemt algu, ko Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) tagad pieprasa atmaksāt.

G.Šķesters līdz ar desmit citiem pagasta padomju priekšsēdētājiem no amata atstādināts ar RAPLM ministra rīkojumu šā gada 14.janvārī, jo pašvaldība likumā noteiktajā termiņā nebija izstrādājusi un apstiprinājusi pašvaldības teritoriālo plānojumu. Līdzīgs pārmetums no RAPLM ticis arī Puzes pagasta padomes priekšsēdētājam Jānim Bitem, taču ilgstošās slimošanas dēļ viņam atstādināšana toreiz gājusi secen. Zaudējuši padomes deputātu vairākuma uzticību, viņu 12.martā no amata nometa paša kolēģi, kuri gan pagaidām publiski neatklāj, kad un kāpēc uzticība J.Bitem zudusi.

Deputāta mandātu J.Bite, tāpat kā G.Šķesters, ir saglabājis. Gan G.Šķesters, gan A.Cīrulis un J.Bite savos amatos atradās vairākus sasaukumus pēc kārtas.

G.Šķesters vienlaicīgi zaudējis arī Ventspils rajona padomes priekšsēdētāja krēslu, šī amata pienākumus veikt uzticēts Jūrkalnes pagasta padomes priekšsēdētājam Mārim Dadzim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas