Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Veselības ministra birojā darbu sāk trīs ārštata padomnieki

Veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) birojā darbu sākuši trīs ministra ārštata konsultatīvie padomnieki, aģentūru LETA informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Lāsma Bindere.

Padomnieku pienākumus pārņems ģimenes ārsts, Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) valdes loceklis un Jauno ģimenes ārstu nodaļas vadītājs Ainis Dzalbs, radioloģe, Latvijas Radiologu asociācijas un Latvijas Ultrasonogrāfistu asociācijas prezidente Maija Radziņa un Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktors, "Veselības centra 4" vadītājs Māris Rēvalds.

Dzalba uzdevumos ietilpst darbs ar primārās veselības attīstības jautājumiem, Radziņa strādās ar diagnostikas, digitalizācijas, kā arī izglītības un zinātnes jautājumiem, savukārt Rēvalda pienākumos ietilps sekundārās ambulatorās veselības aprūpes jautājumi.

Ārštata konsultatīvā darbinieka pienākumos ir sniegt ministram priekšlikumus un konsultācijas par valsts politikas izstrādi un īstenošanu, taču ārštata padomnieks nesaņem darba samaksu.

Pavļuts uzsvēra, ka pacientiem ērti pieejami un kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi, spēcīga primārā veselības aprūpe un sakārtota digitālā veselība ir reformu virzieni, kuros veselības nozare ir strādājusi un turpinās strādāt paralēli Covid-19 pandēmijas vadībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas