Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vēstniecībā Japānā notiek pirmais Latviešu valodas runas konkurss

Svētdien Latvijas vēstniecībā Japānā notiks pirmais latviešu valodas runas konkurss Japānā, ar ko tiks aizsākts pasākumu kopums, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadienu un Latvijas–Japānas sadarbības gadskārtas. Šogad aprit 90 gadi kopš Japāna atzina neatkarīgu Latviju un 20 gadi kopš 1991.gadā tika atjaunotas diplomātiskās attiecības starp abām valstīm.

Pirmo latviešu valodas runas konkursu rīko Latvijas vēstniecība Japānā un Latvijas–Japānas Mūzikas asociācija. Galvenais konkursa atbalstītājs Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija. Plānots, ka konkursā piedalīsies aptuveni desmit dalībnieki un katrs no tiem prezentēs runu, kuras temats saistīts ar Latviju. Pēc runas tiks uzdoti vairāki jautājumi, uz kuriem atbildes arī būs jāsniedz latviešu valodā.

Runas tiks izvērtētas pēc to satura, izrunas, izteiksmīguma un dalībnieka prasmes atbildēt uz jautājumiem latviešu valodā. Konkursa noslēgumā tiks izsludināti un apbalvoti trīs labākie konkursa dalībnieki. Visiem dalībniekiem tiks izsniegta apliecība par dalību konkursā.

Svinīgo pasākumu kopumu turpinās Latvijas vēstniecības iniciēta Baltijas nedēļa Japānā, kuras laikā notiks dažādi koncerti, izstādes, ēdienu gatavošanas demonstrācija un citi pasākumi. Baltijas nedēļu organizē Baltijas valstu sadraudzības organizācijas, Latvijas preču specializētais veikals Riga Collection ar visu trīs Baltijas valstu vēstniecību atbalstu. Svinīgā atklāšana notiks 6.novembrī Owada kultūras centrā Šibujā, Tokijā.

12.novemrbī notiks Latvijas Mūzikas festivāls, kas būs šī gada lielākais Latvijas pasākums Japānā. To rīko Latvijas vēstniecība kopā ar Latvijas–Japānas Mūzikas asociāciju. Paredzams, ka to apmeklēs ap 500 skatītāju.

Savukārt 17.novembrī notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīta pieņemšana Latvijas vēstniecībā Japānā, uz kuru tiek aicināts Japānā rezidējošais diplomātiskais korpuss un ievērojami Japānas sabiedrības pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas