Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

VI nekonstatē pārkāpumus lietā par smagā stāvoklī esošas grūtnieces nogādāšanu nepareizā slimnīcā

Veselības inspekcija (VI) nav konstatējusi pārkāpumus lietā, kad pērn decembrī kāda grūtniece smagā stāvoklī tika nogādāta Talsu slimnīcā, kurā nav dzemdību nodaļas.

VI pārstāve Dagnija Būmane aģentūrai BNS pastāstīja, ka pārbaudē konstatēts - paciente uz minēto slimnīcu nogādāta, lai sniegtu neatliekamu palīdzību dzīvībai draudošā situācijā.

"Ekspertīzes laikā noskaidrojās, ka savlaicīga un profesionāla veselības aprūpe pacientei tika nodrošināta no brīža, kad pie viņas ieradās Neatliekamā medicīniskās palīdzības dienests, līdz brīdim, kad paciente pabeidza ārstēšanos Rīgā. Nevienā no pacientes veselības aprūpes posmiem pārkāpumi netika konstatēti," norādīja Būmane.

Jau vēstīts, ka pērn decembra sākumā Talsu slimnīcā ar ātro palīdzību tika nogādāta grūtniece ar smagām veselības problēmām, kaut gan Talsos nav dzemdību nodaļas, nav pieejams pediatrs, operāciju zālē nekas sarežģītāks jau labu laiku netiek darīts un tās personāls pulksten četros pēcpusdienā bija devies mājās, toreiz ziņoja laikraksts Neatkarīgā.

19 gadu vecā sieviete zaudēja milzums asiņu un bērniņu. Sieviete vēlāk turpināja ārstēties Rīgā, un viņas dzīvība vairs nebija apdraudēta.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā skaidroja, ka sievietes stāvoklis bijis ļoti nopietns un pastāvējis ļoti augsts risks vešanai, tādēļ nolemts pacienti vest uz tuvāko stacionāru - 12 kilometrus attālo Talsu slimnīcu, nevis Ventspili, Kuldīgu vai Tukumu, kas bija vismaz pusstundas brauciena attālumā.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca toreiz uzsvēra, ka slimnīcas Talsu filiāles mediķi, glābjot asiņojošās dzemdētājas dzīvību, izdarījuši daudz vairāk, nekā ir viņu spēkos un pienākumos. Slimnīcas Talsu filiāle būtu gatava uzņemt arī šādus pacientus, ja valsts piešķirtu finansējumu dežurējoša ginekologa algošanai, norādīja slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas