Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Viens no aizdomās turētajiem par četrkāršo slepkavību Rēzeknē izdara pašnāvību

“Acīmredzot neizturēja sirdsapziņas mokas,” – tā traģisko notikumu Rēzeknes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, kur trešdien atrasts pakāries viens no aizdomās par četrkāršo slepkavību Pils ielā aizturētajiem vīriešiem, komentēja Rēzeknes pilsētas un rajona Policijas pārvaldes darbinieki. Veicot ik pusstundas kameru apgaitu, trešdien plkst.18 uzraugs konstatēja, ka no palaga savītā virvē pakāries 1977.gadā dzimis vīrietis. Blakus bojāgājušajam atrasta pirmsnāves vēstule, kurā viņš nenoliedz savu vainu un lūdz piedošanu.

Iepriekš sāktajā kriminālprocesā par četrkāršo slepkavību viņš bijis atzinies par izdarīto noziegumu, minētā kriminālprocesuālā darbība ir nofilmēta video ierakstā. Vīrietis īslaicīgās aizturēšanas vietā uzturējies viens, līdz ar to izslēgta iespēja, ka viņu kāds varētu uz šādām darbībām piespiest vai pamudināt.

Diena jau rakstīja, ka svētdien, 4.janvārī, kādā dzīvoklī Pils ielā 10 atrasti četru 1957., 1953., 1974. un 1958.gadā dzimušu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Visiem nogalinātajiem konstatētas durtas brūces. Aizdomās par šī nodarījuma izdarīšanu policija aizturēja divus iepriekš tiesātus rēzekniešus, kuriem 6.janvārī tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Tiek pieļauts, ka pirms slepkavības gan upuri, gan aizdomās turētie kopā vairākas dienas lietojuši alkoholu.

Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par šādu nodarījumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem.

Dienai apstiprināja Rēzeknes pilsētas un rajona Policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Antons Gaisiņš, par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas un tiek veikta dienesta pārbaude. Rēzeknes pilsētas un rajona īslaicīgās aizturēšanas vieta atbilst Eiropas Savienības prasībām, ko paredz 2005.gadā Latvijas Ministru kabineta pieņemtais Aizturēto personu turēšanas kārtības likums. Katram apcietinātajam ir atsevišķa guļvieta, kas ir nodrošināta ar pilnu gultas veļas komplektu, higiēnas līdzekļiem, nodrošināta arī trīsreizēja ēdināšana, papīrs un rakstāmpiederumi.   

Kā atzina A.Gaisiņš šāds gadījums, kad aizturētais pats sevi soda ar nāvi, Rēzeknes policijas pārvaldē pēdējoreiz esot bijis pirms gadiem piecpadsmit. Līdz šim nopietns atgadījums bijis vienīgi 2005.gadā, kad, veicot remontdarbus policijas pārvaldes ēkā, no izolatora izbēga divkārt par slepkavību sodīta persona, kas bija atvesta uz tiesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas