Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Vietnes Ss.lv domēna vārds atslēgts

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC), kas nodrošina augstākā līmeņa domēna ".lv" funkcionēšanu, šodien izpildījusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) prasību un atslēgusi domēna vārdu sludinājumu vietnei Ss.lv. Par to NIC paziņoja savā Twitter profilā.

NIC arī norādīja, ka daudziem portāla apmeklētājiem kešatmiņas dēļ vietne Ss.lv vēl kādu laiku var būt pieejama.

Jāatgādina, ka VID nolēma apturēt Ss.lv darbību, jo portāla uzturētāji esot atteikušies sniegt informāciju par nereģistrētiem automašīnu tirgotājiem.

Jau drīz pēc ziņas par to, ka VID uzdevis apturēt Ss.lv domēna vārda atslēgšanu, portāla uzturētāji izveidojuši vietni Ss.com

Savukārt šodien notikušā ekspertu diskusijā par to, kā vērtējama VID rīcība šajā kontekstā, nozares pārstāvji, kas nav tieši saistīti ar portālu, pauda neizpratni par valsts iestādes rīcību un sauca to par bīstamu signālu IT industrijas uzņēmumiem valstī.

"Sapratām, ka šajā situācija nevaram klusēt," norādīja uzņēmuma Inbokss īpašnieks Andris Griķis. Viņš skaidroja, ka Latvijas IT pakalpojumu eksports ir apsteidzis daudz tradicionāli nozīmīgas eksporta nozares, IT eksports esot pietuvojies finanšu pakalpojumu eksportam, tādēļ, viņaprāt, tas ir saucams par "valsts šāvienu sev kājā" un "pliķi IT industrijai".

Top komentāri

a Vasjka slushajet da jest
a
Latvijas Autotirgotāju asociācija aplēsusi, ka nodokļos nesamaksātā summa ir ne mazāk par 20 miljoniem eiro gadā. "Kantoris ciet, nākošā izkārtne jau gatavojas. Jau ir uzlikta,” darbības shēmu stāstīja tirgotājs." http://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/lietoto-auto-tirdznieciba-nekautrejas-piedavat-shemas-pvn-nemaksasanai.a176369/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas