Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Vilcienu kustībā no jūlija remontdarbu dēļ būs izmaiņas vairākās dzelzceļa līnijās

Vilcienu kustībā no šī gada 1.jūlija līdz 24.jūlijam remontdarbu dēļ būs izmaiņas vairākās dzelzceļa līnijās, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

PV skaidro, ka saistībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) plānotajiem dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas darbiem posmā Lielvārde-Skrīveri no 1.jūlija līdz 24.jūlijam PV ieviesīs izmaiņas vilcienu kustībā Aizkraukles, Indras, Zilupes, Madonas un Gulbenes virzienā.

Posmā Lielvārde-Aizkraukle atsevišķos gadījumos pasažieru pārvadājumus nodrošinās ar autobusiem.

Dzelzceļa modernizācijas darbu dēļ plānotās izmaiņas ietekmēs arī atsevišķu vilcienu kustību maršrutā Rīga-Krustpils-Rīga, Rīga-Rēzekne-Rīga, Rīga-Zilupe-Rīga, Rīga-Daugavpils-Rīga, Rīga- Krāslava-Rīga, Rīga-Indra-Rīga, Rīga-Madona-Rīga un Rīga-Gulbene-Rīga.

PV atzīmē, ka galvenās izmaiņas minētajos maršrutos saistītas ar vilcienu atiešanas un pienākšanas laikiem. Attiecīgi daļa no vilcieniem no sākuma stacijas aties agrāk un galapunktā pienāks nedaudz vēlāk nekā ierasts.

Tāpat Aizkraukles dzelzceļa līnijā posmā Aizkraukle-Lielvārde noteiktās rīta un pēcpusdienas stundās darbdienās atcels atsevišķus elektrovilcienu reisus, pasažieru pārvadājumus abos virzienos nodrošinot ar autobusiem, kuros būs derīgas vilcienam paredzētās biļetes. PV vērš uzmanību, ka autobusos nav paredzēts pārvadāt velosipēdus.

PV mājaslapā "vivi.lv" un mobilajā lietotnē publicētajā vilcienu kustības sarakstā ir iekļautas minētās izmaiņas.

Jau ziņots, ka PV apgrozījums pagājušajā gadā bija 59,788 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās vairākkārtīgi - līdz 3177 eiro.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas