Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Virs Latvijas strauji pieaudzis NATO patruļlidmašīnu kaujas lidojumu skaits

Latvijas gaisa telpā un pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem, salīdzinot ar pēdējiem gadiem, strauji pieaudzis NATO patruļlidmašīnu kaujas lidojumu skaits, portālam Diena.lv pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Sandra Brāle.

Piemēram, 2008.gadā Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošie NATO iznīcinātāji veica tikai vienu kaujas lidojumu Latvijas gaisa telpā, savukārt no šā gada 1.janvāra līdz 30.septembrim jau notikuši 37 kaujas lidojumi, kas ir lielākais reģistrētais kaujas lidojumu skaits kopš 2004.gada.

Šauļos bāzētajām NATO patruļlidmašīnām ir divi pamatuzdevumi: kaujas izlidojumu nodrošināšana iespējamā pretinieka aviācijas pārtveršanai un treniņlidojumi. Treniņlidojumi notiek NATO patruļlidmašīnu apkalpes profesionālo iemaņu uzturēšanai un pilnveidošanai, atkarībā no atbildīgās valsts iespējām un profesionālās pieredzes.

Gaisa telpas patrulēšanas operācijas Baltijas valstu gaisa telpā tiek veiktas no Šauļu aviācijas bāzes Lietuvā jau kopš 2004.gada, kad Baltijas valstis kļuva par NATO dalībvalstīm. NATO pēc rotācijas principa nodrošina patruļlidmašīnu dežūras minētajā lidlaukā, lai pēc nepieciešamības šie gaisa kuģi veiktu lidojumus uz jebkuru vietu Baltijas valstu gaisa telpā savu uzdevumu ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas