Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Visbiežāk iedzīvotāji ar Covid-19 inficējušies mājsaimniecībās un izglītības iestādēs

No noskaidrotajiem inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem visbiežāk iedzīvotāji pie šo slimību izraisošās infekcijas tikuši mājsaimniecībās un izglītības iestādēs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologa Jurija Perevoščikova trešdien demonstrētie materiāli Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu par 37.nedēļā apzinātajiem Covid-19 gadījumiem, noskaidrojies, ka mājsaimniecībās bija inficējušies 58,6%. Tālāk ar 19% seko inficēšanās izglītības iestādēs. 6,5% inficējušies darbavietās, 4,2 sociālās aprūpes iestādēs, 3% privātos pasākumos, 2% ārstniecības iestādēs, bet 0,5% atpūtas izklaides pasākumos.

Perevoščikovs deputātiem norādīja, ka, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, sākusi pieaugt tieši izglītības iestāžu loma inficēšanās rādītājos.

"Darbavietām pagaidām nav nozīmīga loma. Sociālas aprūpes centros pirms divām nedēļām bija pacēlums, kas turpinās, taču ir atsevišķas iestādes, kurās ir pietiekami liels inficēto skaits un vakcinēto vidū pārsvarā slimība aizrit vieglā formā. Taču ir gadījumi, kas konstatēti nevakcinētiem cilvēkiem, arī personālam," norādīja Perevoščikovs.

Par 45% Covid-19 pozitīvo cilvēku nebija iespējams noskaidrot viņu inficēšanās vietu.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 674 jauni Covid-19 gadījumi un septiņi Covid-19 pacienti miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs pēdējās diennakts laikā ir pieaudzis no 332,8 līdz 344,1 gadījumam uz 100 000 iedzīvotāju. Pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits sasniedzis 6515 personas.

No visiem otrdien atklātajiem Covid-19 gadījumiem 545 pacienti bija nevakcinējušies vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet 129 inficētie bija saņēmuši poti pret Covid-19.

Pagājušajā diennaktī Latvijā kopumā veikti 27 216 Covid-19 izmeklējumi, bet pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,5%.

Vakar saņemti ziņojumi par septiņiem mirušajiem. Viens mirušais cilvēks bija vecumā no 60 līdz 69 gadiem, divi - 70-79 gadus veci, trīs - 80-89 gadus veci, bet viens - 90-99 gadu vecs.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 151 917 cilvēkiem, bet miruši 2665 ar šo slimību sasirgušie, liecina SPKC apkopotie dati.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas