Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Viszemākais informācijas atklātības līmenis Varakļānos, visaugstākais - Rīgā

Starp 43 Latvijas pašvaldībām viszemākais līmenis informācijas atklātības jomā ir Varakļānos, bet visaugstākais - Rīgā, secināts biedrības Sabiedrība par atklātību Delna pētījumā Pašvaldību atklātības indekss 2023.

No kopumā 40 izvērtējumā iespējamiem punktiem Varakļānu pašvaldība novērtēta robežās no 8,5 līdz 15 punktiem.

"Delnas" pētnieks Olafs Grigus aģentūru LETA informēja, ka Varakļānu zemais vērtējums nav saistāms ar kādām tehniskām nepilnībām. Arī pagājušā gada atklātības indeksā, Varakļānu novada pašvaldībai bija ļoti zems vērtējums.

Nākamajā līmenī, kurā punktu skaits ir no 15,5 līdz 22, iekļuvušas 14 pašvaldības. Starp šīm pašvaldībām ir Ventspils, Rēzekne, Valmiera u.c.

Lielākā daļa pašvaldību ir ieguvušas otro augstāko vērtējumu un tikai Rīga vienīgā iekļuvusi augstākajā līmenī, kurā vērtējums ir 29,5 līdz 40 punkti.

Pētījumā secināts, ka pašvaldībām visgrūtāk klājies ar korupcijas apkarošanas sadaļu, kurā būtu iekļaujams korupcijas apkarošanas plāns, šī plāna īstenošanas pārskats, pašvaldības ētikas kodeksi, interešu un aktīvu deklarācijas, ziedojumi domes politiskajiem spēkiem, trauksmes celšanas kanāls, trauksmes celšanas ziņojumu apstrādes procedūra. 

Kopumā tieši šajos indikatoros pašvaldības ieguvušas viszemākos rezultātus.

Arī šajā jomā visaugstākais rādītājs ir Rīgai, tai seko Talsu, Saldus, Olaines, Ādažu, Ropažu, Jēkabpils, Līvānu, Preiļu novads, kā arī Rēzekne un Rēzeknes novads.

Kā ziņots, "Pašvaldību atklātības indekss" veidots trešo gadu pēc kārtas, pievēršoties tam, cik atklātas un pieejamas iedzīvotājam astoņās jomās ir pašvaldību mājaslapas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas