Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vizināšanās pa Daugavas ledu gandrīz beidzas traģiski

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti sestdien Rīgā un Ikšķilē izglābuši Daugavas ledū ielūzušus cilvēkus, pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Sestdienas priekšpusdienā notika nelaimes gadījums Ikšķilē, kur pa Daugavas ledu cilvēki vizinājās ar sniega motociklu, taču plānais ledus cilvēku un sniega motocikla svaru neizturēja. Saņemot izsaukumu par ledū ielūzušiem diviem cilvēki, VUGD notikuma vietā konstatēja, ka aptuveni 700 metrus no krasta upes ūdenī ir aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kuru ar virsjakas palīdzību virs ūdens tur 15 gadus vecs zēns. Cilvēki izglābti un nodoti mediķiem. Notikuma vietā ledus bija tikai divus centimetrus plāns.

Sestdien arī Rīgā tika izglābts Daugavā ielūzis cilvēks. Dienas vidū Rīgā, Mūkusalas ielas apkaimē, kāds vīrietis un sieviete centās ar slēpēm šķērsot Daugavu, un aptuveni 70 metrus no krasta 53 gadus vecais vīrietis ielūza. Sieviete viņam bija padevusi nūju, tādējādi viņai izdevās ielūzušo noturēt virs ūdens. Negadījuma vietā pirmie ieradās Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuri noturēja vīrieti virs ūdens, līdz ieradās VUGD speciālisti un nogādāja cietušo krastā, kur viņš nodots mediķu rokās.

VUGD pārstāve uzsvēra, ka atrašanās uz ledus tālu no krasta uz tik platām ūdenstilpēm kā Daugava nav droša, jo ledus nav izveidojies vienmērīgi biezs, tāpēc pastāv risks ielūst.

Gribuste aicināja pieaugušos domāt gan par savu, gan bērnu drošību un nerādīt nepareizu piemēru bērniem, neradīt tiem maldīgu priekšstatu, ka ledus uz upes ir drošs.

VUGD pārstāve rezumēja, ka abi sestdien piedzīvotie ielūšanas gadījumi varēja beigties daudz sliktāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas