Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

VK direktore pieļauj, ka KNAB priekšnieka konkurss varētu beigties bez rezultāta

Konkurss uz vakanto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu varētu beigties arī bez rezultāta, TV3 raidījumam "Nekā personīga" pieļāvusi Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane. KNAB priekšnieka amata konkursa komisija trešdien, 26.oktobrī, paziņos konkursa rezultātus.

"Konkursa komisijā šo iespēju pārrunājām – ja komisija nespēs vienoties par pretendentu, kas būtu cienīgs ieņemt šo augsto amatu, apsveram arī iespēju ziņot, ka konkurss ir beidzies bez rezultāta," sacīja Dreimane.

Jau vēstīts, ka komisija nolēmusi virzīt padziļinātai vērtēšanai konkursa otrajā kārtā piecus pretendentus. Otrajai kārtai virzīts ekspolitiķis un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un bijušais muitas vadītājs un pašreizējais uzņēmuma "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš.

Par atbilstošiem pretendentiem uz KNAB priekšnieka amatu novērtēti un otrajai kārtai izvirzīti divi KNAB nodaļu vadītāji un viens KNAB nodaļas vadītāja vietnieks, proti, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vada VK direktore Dreimane, komisijā darbojas Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas