Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VK ministriju revīzijās pastiprināti pētīs reklāmas izdevumus

Valsts kontrole nākamā gada revīzijās par budžeta līdzekļu izmantošanu plāno pastiprinātu uzmanību līdzekļiem, ko ministrijas izmanto informatīvajām kampaņām plašsaziņas līdzekļos.

Valsts kontrolē aģentūru LETA informēja, ka tā savu viedokli par konkrētas rīcības tiesiskumu izsaka tikai pēc revīzijas pabeigšanas, kuras laikā revidenti ir iepazinušies ar konkrētu faktisko situāciju, izvērtējuši darījumu vai rīcības atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Taču saistībā ar pastiprināti ievērsto uzmanību par Izglītības un zinātnes ministrijas rīcību, maksājot par reklāmas izvietošanu medijos, Valsts kontrole nākamā gada finanšu revīzijās plāno izvērtēt visu ministriju budžeta līdzekļu izmantošanu informatīvām kampaņām plašsaziņas līdzekļos un savu viedokli paust saimnieciskā gada pārskata ziņojumā.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka IZM informatīvajām kampaņām atsevišķos plašsaziņas līdzekļos nepilna pusgada laikā tērējusi teju 20 tūkstošus latu.

Diena.lv jau vēstīja, ka premjerministrs Dombrovskis trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes asi kritizēja IZM darbu, norādot, ka šādu problēmu ne ar IZM, ne ar citām ministrijām līdz šim nav bijis. "Nevienu gadu ar IZM un vispār ne ar vienu ministriju šāda veida problēmu nav bijis. Tas tiešām ir bezprecedenta problēmas, gatavojot tīri tehniskus, administratīvus jautājumus. Ar tiem IZM netiek galā."

Savukārt izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) ir divas versijas, kādēļ viņš un IZM saņēmusi nesaudzīgu Ministru prezidenta kritiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas