Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

VL-TB/LNNK aicina NEPLP aizstāvēt Latvijas informatīvo telpu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) sniegt publiskus skaidrojumus, kāpēc izveidojusies situācija, ka nacionālās komerctelevīzijas spiestas pieņemt lēmumu par nacionālās apraides pārtraukšanu un ko padome paveikusi, lai aizsargātu Latvijas informatīvo telpu, Dienai pavēstīja apvienības līderis Raivis Dzintars.

Viņš atgādina, ka visi Latvijas iedzīvotāji visā valsts teritorijā bez maksas nacionālajā apraidē skatās četrus televīzijas kanālus. Divas sabiedriskās televīzijas - LTV1 un LTV7, un divas komerciālās televīzijas TV3 un LNT, kas arī veido latvisko informatīvo telpu, kas ir būtiska valsts nacionālo interešu un nacionālās drošības sastāvdaļa.

"Latvijas nacionālie kanāli maksā par apraidi lielu samaksu. Turpretī ārvalstu kanāli, kuri raida Latvijā, nemaksā neko. Gluži otrādi – kabeļtelevīziju operatori maksā ārvalstu kanāliem par to, ka viņi Latvijas informatīvo telpu izmanto citu valstu interesēs," norāda R.Dzintars. "Šāda situācija ar negodīgu konkurenci citu valstu interesēs iznīcina Latvijas raidorganizācijas, kuras raida Latvijas publiskajā telpā."

Viņaprāt, valstisku atbalstu Latvijas informatīvās telpas aizsardzībai vajadzētu nodrošināt NEPLP, "kura acīmredzot ar šo pienākumu netiek galā".

VL-TB/LNNK vērsusies pie NEPLP ar aicinājumu sniegt skaidrojumus, kāpēc nacionālās komerctelevīzijas spiestas pieņemt Latvijas iedzīvotājiem neizdevīgo lēmumu par Nacionālās apraides pārtraukšanu; vai NEPLP apzinās, ka vietējie televīzijas kanāli un to konkurētspēja ir ne tikai valsts interešu, bet arī nacionālās drošības jautājums; kā novērst Latvijas kanālu diskriminējošo stāvokli iepretim ārvalstu televīzijām; ko NEPLP savu pilnvaru laikā darījusi, lai aizsargātu Latvijas informatīvo telpu; vai NEPLP apzinās savu pastāvēšanas jēgu un cik par tās darbību Latvijas iedzīvotāji maksā gada laikā.

VL-TB/LNNK aicina arī valdības kolēģus, 11.Saeimas deputātus un īpaši Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju iesaistīties Latvijas informatīvās telpas aizstāvībā un līdzšinējās NEPLP darbības izvērtēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas