Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VM jauno mediķu atalgojuma modeli vēlas apstiprināt vēl šajā valdībā

Veselības ministrija (VM) jauno mediķu atalgojuma modeli vēlas apstiprināt vēl šajā valdībā, aģentūra LETA noskaidroja Veselības ministrijā.

Iepriekš ministrija bija saņēmusi Finanšu ministrijas (FM) iebildumus, kas pamatoti ar gaidāmo Saeimas vēlēšanu tuvumu. Proti, FM paudusi, ka līdz ar gaidāmajām 14.Saeimas vēlēšanām diskusijas par jauno ārstniecības personu darba samaksas kārtību būtu jāorganizē jaunās valdības darbības laikā, jo saskaņā ar normatīvo regulējumu aktualizētu budžeta sagatavošanas grafiku paredzēts iesniegt valdībā divu nedēļu laikā pēc jaunievēlētās Saeimas uzticības izteikšanas Ministru kabinetam (MK).

Savukārt saskaņā ar likumu par budžetu un finanšu vadību Saeimas vēlēšanu gadā, gadskārtējā valsts budžeta likumu skata jaunievēlētā Saeima.

FM uzsvērusi, ka atlīdzības jautājumi ir svarīgi vairākām nozarēm, tādēļ, izvērtējot valsts budžeta finansiālās iespējas un nodrošinot, ka netiek pieņemti lēmumi, kuriem nav finanšu seguma, atlīdzības paaugstināšanas jautājumi ir jārisina budžeta sagatavošanas procesā, kopā ar citām nozaru ministrijām.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piektdien sociālajos tīklos norādīja, ka jaunais, pusotru gadu Ministru kabinetā iestrēgušais mediķu atalgojuma modelis jāapstiprina. Piektdien viņš esot ticies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), un patlaban cer uz progresu modeļa virzībā.

Jau ziņots, ka šā gada maijā MK apstiprināja Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2021. līdz 2027.gadam. Līdz ar Sabiedrības veselības pamatnostādņu - kā galvenā politikas plānošanas dokumenta apstiprināšanu valdībā, apstiprināšanai MK tiek virzīti citi saistītie plānošanas dokumenti, tajā skaitā ārstniecības personu atalgojuma modelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas