Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VM nākamgad prasa papildu 71 miljonu eiro

Veselības ministrija (VM) iesniegusi valdībā pieprasījumu papildu finansējumam veselības aprūpei nākamajā gadā 71 miljona eiro apmērā, žurnālistiem pastāstīja veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Circene sacīja, ka galvenā prioritāte ir samazināt nevienlīdzību pakalpojumu pieejamībā, jo Latvijā salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm ir vislielākais pacientu līdzmaksājumu apmērs.

Finansējums VM nepieciešams, lai nākamgad samazinātu pacientu iemaksas stacionārā no 13,5 eiro uz 7,11 eiro, sacīja Circene. Tāpat līdzekļi vajadzīgi, lai palielinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību pensijas vecuma iedzīvotājiem, proti, no budžeta līdzekļiem varētu kompensēt pacienta iemaksu pie ģimenes ārstiem un pensionāriem nebūtu jāmaksā.

Tāpat līdzekļi nepieciešami, lai "atgrieztos pirmskrīzes situācijā" un palielinātu finansējumu kompensējamiem medikamentiem. Circene uzsvēra, ka arī mediķu algām jābūt pirmskrīzes līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas