Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zemās algas dēļ Kleckinam kauns piedāvāt nākt strādāt uz NEPLP

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ābrams Kleckins uzskata, ka padomes locekļu atalgojums nav motivējošs un piedāvātais algas apmērs varētu ietekmēt jaunā padomes sastāva izveidi.

"Kauns piedāvāt cilvēkiem nākt uz padomi, jo algas ir tādas, ka cilvēki saka ‒ mums būs kauns kolēģu priekšā," aģentūrai BNS teica Kleckins, kurš uz jauno NEPLP sasaukumu vairs nepretendēs.

Vidēji NEPLP locekļa atalgojums esot 750 latu pirms nodokļu samaksas. Kleckins norādīja, ka padome pie Finanšu ministrijas ar lūgumu palielināt algas padomes locekļiem vērsās, domājot par jaunajiem padomes locekļiem.

"Par visu atbildi, bet naudu nesaņem," viņš novērtēja esošo situāciju.

Kleckins atteicās vērtēt izskanējušo kandidātu vārdus darbam NEPLP, un uzsvēra, ka būtiska ir cilvēku motivācija, kas viņam nav zināma.

Jau vēstīts, ka trešdien beidzās kandidātu pieteikšana NEPLP. Uz piecām vietām pretendēs vismaz 30 kandidātu, aģentūra BNS noskaidroja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Šis skaits gan vēl nav precīzs, jo pieteikumi vēl līdz pēdējam brīdim turpina pienākt, un kopumā informācija par iesniegumiem varētu būt zināma ceturtdien.

NEPLP ir piecas locekļu vietas. Par kandidātu apstiprināšanu amatā būs jābalso Saeimai.

Nolikums paredz, ka kandidātiem ir jābūt ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un labai reputācijai.

Esošā NEPLP ir ievēlēta 2007.gadā. Padomē darbojas Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas