Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zivju fonda padome sabiedrības informēšanas pasākumiem par zivju resursiem atvēl 122 000 eiro

Zivju fonda padome šodien sēdē pilnībā vai daļēji atbalstīja 11 pasākumam "Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību" iesniegtos projektu pieteikumus par kopējo summu 122 000 eiro, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamentā.

Sēdē tika izskatīti 23 pasākumam iesniegtie projektu pieteikumi. Pasākumam iesniegtajos projekta iesniegumos pieprasītais Zivju fonda finansējums bija 225 176,90 eiro, bet pasākumam kārtā izsludinātais un pieejamais atbalsta apmērs bija 122 000 eiro. Tādējādi pasākumam iesniegtajos projektos pieprasītais Zivju fonda finansējums pārsniedza šī pasākuma projektu iesniegumu kārtā izsludināto un pieejamo atbalsta apmēru.

Zivju fonda padome projektu izskatīšanas gaitā noraidīja četrus iesniegtos projektus, tādējādi neiekļaujot tos turpmākajā projektu vērtēšanas procedūrā. Atbilstoši padomes vērtējuma rezultātā sarindotajiem projektiem, padome pilnībā vai daļēji atbalstīja 11 projektus par kopējo summu 122 000 eiro.

Turpretī astoņiem projektiem finansējums netika piešķirts, ņemot vērā pieejamā finansējuma piešķiršanu projektiem ar augstāku savstarpējo novērtējumu. Ja turpmāk Zivju fonda finanšu līdzekļi atbrīvosies, vai kāds no projektu iesniedzējiem, kuriem piešķirts daļējs Zivju fonda finansējums, atteiksies no projekta īstenošanas ar samazinātu Zivju fonda finansējumu, padome var lemt atbalstīt tos astoņus projektus, kuriem pietrūka finansējums. Protams, ievērojot kārtai iesniegto projektu savstarpējā augstākā novērtējuma secību.

Zivju fonds ir valsts budžetā kārtējam gadam ZM apakšprogrammai Zivju fonds piešķirtā dotācija no vispārējiem ieņēmumiem, kā arī fizisko un juridisko (arī ārvalstu) personu ziedojumi un dāvinājumi. Fonda līdzekļus izmanto zivju atražošanas un aizsardzības pasākumu nodrošināšanai un zinātnisko pētījumu finansēšanai.

Top komentāri

Benedikts Sutra-Bulfstaks
B
Būsim saudzīgi un sargāsim nārstojošās līdakas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas