Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zukuls: Aizvien mazāk Krievijas un Baltkrievijas kravas automašīnu mēģina iebraukt Latvijā

Kopš lieguma Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadātājiem šķērsot Eiropas Savienības (ES) robežu, aizvien mazāk šo valstu kravas automašīnu mēģina iebraukt Latvijā, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Viņš norādīja, ka pirmajā dienā, kad sankcijas stājās spēkā, Muitas pārvaldes darbinieki liedza Latvijā iebraukt 152 kravas automašīnām ar Krievijas un Baltkrievijas numura zīmēm, nākamajā dienā šādu gadījumu skaits samazinājās līdz dažiem desmitiem, bet pirmdien, 11.aprīlī, tikai trīs šādi transportlīdzekļi mēģināja šķērsot Latvijas-Krievijas vai Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Tāpat Zukuls norādīja, ka ir konstatēti arī gadījumi, kad pārvadātāji no Latvijas ved preces, kuras liegts eksportēt vai ievest Latvijā. "Esam gan pagriezuši atpakaļ, gan neļāvuši izbraukt. Vairāki desmiti šādu gadījumu ir bijuši," viņš sacīja, piebilstot, ka pirmajā nedēļā pēc sankciju stāšanās spēkā šādu gadījumu skaits bija apmēram 30.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, kopš sestdienas, 9.aprīļa, Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadātājiem liegts šķērsot ES robežu, kā arī liegts Krievijas karoga kuģiem piekļūt ostām. ES sankcijās gan ir paredzēti atsevišķi izņēmuma gadījumi, kad kravas automašīnas drīkst šķērsot ES robežu.

Papildu tam sankcijas paredz importa ierobežojumus dažām precēm, ko eksportē Krievija vai kuru izcelsme ir Krievijā, tostarp oglēm un citiem cietajiem fosilajiem kurināmajiem. 

Ierobežojumu pieņemti piektajā sankciju pakotnē, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas