Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

ZZS un TP katrai savs skats uz pašvaldību attīstību

Pagastos plaši pārstāvētajai Zaļo un Zemnieku savienībai un Tautas partijai, kuras vietējie bastioni izvietoti rajonu centru pilsētās, pirmdien koalīcijas pārstāvju sanāksmē paredzēta izšķirošā saruna par pašvaldību reformas turpmāko gaitu. LPP/LC un TB/LNNK tajā ieņem elastīgāku nostāju. Pamatjautājums visu koalīcijas partiju sarunā būs par rajonu pašvaldību reorganizācijas modeli.

Taču ZZS nepiekāpīgi uzskata, ka arī novadu veidošana nedrīkst notikt pretēji kādas pašvaldības gribai. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) korekcijas novadu kartē pieļauj tikai Cēsu un Talsu rajonā, kā to nosaka valdības lēmums

Augusts Brigmanis, ZZS frakcijas priekšsēdētājs


Balsosim, ja ietvers mūsu prasības

Mēs joprojām uzskatām, ka novadu veidošanai ir jānotiek brīvprātīgi. Man būs jautājums - kas atbildēs, ja Satversmes tiesa konstatēs, ka taisnība ir tām pašvaldībām, kuras būs apstrīdējušas tiesības brīvprātīgi apvienoties. Mēs varēsim balsot par rajonu pašvaldību reorganizācijas likumprojekta nodošanu komisijām, ja būs sagatavots jauns dokuments, kurā tiks ietvertas mūsu prasības.

Mēs atbalstām ieceri daļu rajonu funkciju nodot novadiem, daļu - plānošanas reģioniem. ZZS arī neiebilst, ka par rajonu reorganizāciju atbildēs pašā rajonā izraudzīts cilvēks, kuru apstiprina valdība. Taču nevaram piekrist, ka tiks noteikta atbildīgā pašvaldība.

Māris Kučinskis, TP frakcijas priekšsēdētājs


Par novadu robežām vairs nediskutēsim

Mēs vairs neesam gatavi diskutēt par pirmā līmeņa - novada pašvaldību robežu pārskatīšanu. Mēs nevaram arī pieļaut, ka Saeimā jau iesniegtā rajonu pašvaldību reorganizācijas likuma nodošana komisijām tiek atlikta, jo nezinām, ko pa to laiku Zaļo un Zemnieku savienība vēl izdomās. Priekšlikumus varēs iesniegt likuma izskatīšanā 2.lasījumā.

Ja ir nepieciešams, varam atbalstīt to, ka par rajonu reorganizāciju atbildēs valdības iecelts administrators. Taču nevar sākt diskusiju par reģionālā līmeņa pašvaldībām, pirms nav reorganizētas rajonu pašvaldības. Otrā līmeņa pašvaldības vairāk vajadzīgas, lai optimizētu valsts pārvaldes darbu reģionos, bet šāda diskusija aizņemtu pārāk daudz laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas