Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

American Airlines brīdina par 13 000 darbinieku iespējamu atlaišanu

ASV aviosabiedrība American Airlines informēs 13 000 darbinieku, ka viņi var tikt atlaisti ieilgušās nozares krīzes dēļ, ja neuzlabosies situācija ar Covid-19 un netiks sniegta ASV valdības palīdzība, trešdien paziņoja uzņēmuma vadība.

Ir gaidāms, ka šī gada pirmajā ceturksnī American Airlines veiks par vismaz 45% mazāk reisu, teikts uzņēmuma vadītāju vēstulē darbiniekiem. Cerības uz ceļojumu nozares atveseļošanos mazina lēnā vakcinācija pret Covid-19.

"Protams, mēs to negribam, un mēs sadarbosimies ar arodbiedrību vadību, lai izdarītu visu, ko varam, lai pēc iespējas mīkstinātu ietekmi uz darbavietām," teikts uzņēmuma vadītāja Daga Pārkera un valdes priekšsēdētāja Roberta Aisoma vēstulē.  

Viņi atzina, ka American Airlines vairs necer uz darbības atjaunošanu pilnā apjomā šovasar.

"Vakcīna netiek izplatīta tik ātri, kā jebkurš no mums uzskatīja, un pieprasījumu ir samazinājuši jauni ierobežojumi starptautiskajā ceļošanā, kuri pieprasa no klientiem negatīvu Covid-19 testu," piebilda Pārkers un Aisoms.

Cita ASV aviokompānija United Airlines pagājušajā nedēļā nosūtīja līdzīgus paziņojumus 14 000 darbinieku. 

Pārkers un Aisoms sacīja, ka ir atbalstījuši aviācijas darbinieku arodbiedrību centienus panākt jaunas atbalsta paketes pieņemšanu ASV Kongresā. Pašreizējā federālā palīdzība izbeigsies 1.aprīlī. 

ASV prezidents Džo Baidens ir ierosinājis Covid-19 skartās ekonomikas atbalsta paketi 1,9 triljonu ASV dolāru apjomā, un par to pašlaik diskutē Kongress. 

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ American Airlines ieņēmumi 2020.gadā saruka par 62%, un tā pērn cieta 8,9 miljardu dolāru lielus zaudējumus. 

Aviokompānija prognozē, ka šī gada pirmajā ceturksnī ieņēmumi saruks par 60 līdz 65% salīdzinājumā ar 2020.gada pirmo ceturksni.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits