Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

The New York Times: Baidens pārliecinājis Netanjahu atteikties no tūlītēja atbildes trieciena Irānai

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā pārliecinājis Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu nesākt tūlītēju triecienu, lai atbildētu uz Irānas uzbrukumu, ziņo laikraksts The New York Times, atsaucoties uz divu Izraēlas amatpersonu neoficiāli teikto.

Laikraksts vēsta, ka vairāki Izraēlas valdības locekļi atbalstījuši tūlītēju atbildes uzbrukumu, taču Netanjahu telefonsaruna ar Baidenu un fakts, ka Irānas uzbrukums nav nodarījis nopietnu kaitējumu, pamudinājis prettriecienu neveikt.

Tomēr laikraksta sarunbiedri nesniedza sīkākas ziņas par Izraēlas un ASV līderu sarunu.

Portāls "Axios", atsaucoties uz avotiem, vēstīja, ka ASV prezidents telefonsarunā ar Izraēlas premjeru pēc Irānas trieciena sacījis, ka Vašingtona neatbalstīs Izraēlas pretuzbrukumu Irānai.

Citā "The New York Times" publikācijā norādīts, ka Baidens un viņa administrācijas pārstāvji apņēmušies novērst konflikta eskalāciju. Dialogā ar Izraēlu viņi norāda, ka sekmīga aizsardzība pret Irānas triecieniem ir Izraēlas spēku liela stratēģiska uzvara, kas neprasa jaunu atbildes triecienu, teikts rakstā.

Savukārt Izraēlas valdības ministrs bez portfeļa  Benijs Gancs sacīja, ka Izraēla atbildēs uz Irānas uzbrukumu, kad būs īstais brīdis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits