Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Baidens atrodas vadībā svārstīgajos štatos

Demokrātu partijas pretendents uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens sešos svārstīgajos štatos apsteidz prezidentu Donaldu Trampu, konstatēts trešdien izplatītajā telekanāla CNBC un pētījumu centra Change Research aptaujā.

Kritiski svarīgajos Arizonas, Floridas, Mičiganas, Pensilvānijas, Viskonsinas un Ziemeļkarolīnas štatos Baidena pārsvars pār Trampu kopumā ir trīs procentpunkti.

Baidens atrodas vadībā visos sešos štatos, tomēr Ziemeļkarolīnā pārsvars ir tikai viens procentpunkts, Arizonā tie ir divi, bet Floridā un Pensilvānijā trīs procentpunkti.

Bijušā viceprezidenta pārsvars pār patlabanējo Baltā nama saimnieku Viskonsinā ir pieci, bet Mičiganā - seši procentpunkti.

Vēl šomēnes Baidens Ziemeļkarolīnā CNBC/Change Research iepriekšējā aptaujā atpalika no Trampa par vienu procentpunktu, bet tagad viņš atrodas vadībā ar 48% iepretim Trampa 47%.

Bijušais prezidents Baraks Obama pēdējos gados bijis vienīgais demokrāts, kam izdevies gūt uzvaru Ziemeļkarolīnā. Obama šajā štatā izcīnīja uzvaru 2008.gadā, bet 2012.gadā zaudēja.

Floridā - štatā, kur Tramps zaudējumu nevar atļauties - prezidents samazinājis Baidena pārsvaru.

Iepriekšējā šī mēneša aptaujā Baidens atradās vadībā ar sešiem procentpunktiem, bet tagad vien ar trim.

Arizonā, kur neviens demokrātu kandidāts prezidenta vēlēšanās nav uzvarējis kopš 1996.gada, Baidens Trampu pārspēj ar 49 pret 47%.

Tramps 2016.gada vēlēšanās izcīnīja prezidentūru, šokējot demokrātus ar uzvarām Pensilvānijā, Mičiganā un Viskonsinā.

Viņš bija pirmais republikānis, kam izdevies gūt uzvaru pirmajos divos šatos kopš 1988.gada, un pirmais republikānis kopš 1984.gada, kas izcīnījis uzvaru Viskonsinā.

Aptauja tika veikta uzreiz pēc pagājušajā nedēļā notikušā demokrātu nacionālā konventa.

Valsts mērogā Baidenam izdevies palielināt pārsvaru pār Trampu no agrākajiem sešiem procentpunktiem līdz astoņiem.

Prezidenta vēlēšanas notiks 3.novembrī.

Baidena runa konventa noslēguma vakarā pamatā izpelnījusies pozitīvu vērtējumu. Svārstīgajos štatos pozitīvi uz to reaģējis 71% potenciālo vēlētāju, bet valstī kopumā 70%.

Tiesa gan, svārstīgajos štatos konstatētas dažas Trampam labvēlīgas tendences.

Sešos svārstīgajos štatos vēlētāju skaits, kas pauž nopietnas bažas par joprojām notiekošo koronavīrusa pandēmiju, sarucis par četriem procentpunktiem, bet pozitīvais vērtējums Trampa Covid-19 krīzes politikai pieaudzis par trim procentpunktiem.

Par diviem procentpunktiem līdz 48% sešos svārstīgajos štatos pieaudzis to amerikāņu skaits, kas pozitīvi vērtē Trampa veikumu kopumā.

Valsts mērogā pozitīvu vērtējumu Trampa veikumam paudis tāds pats pilsoņu skaits kā iepriekš - 45%, konstatēts CNBC/Change Research aptaujā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits