Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aptauja: Vairums mormoņu uzskata, ka ASV ir gatavas prezidentam mormonim

Vairums ASV mormoņu uzskata, ka amerikāņi ir gatavi prezidentam mormonim, liecina ceturtdien izplatītās Pjū pētījumu centra aptaujas dati.

Centrs veicis pētījumu laikā, kad dauzos sabiedrisko domu pētījumos mormonisma sekotājs - bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs - izvirzījies līderpozīcijās Savienoto Valstu prezidenta kandidātu vidū. Viņš arī uzvarējis divos štatos nule kā notikušos republikāņu priekšvēlēšanu balsojumos.

"Daudzi mormoņi uzskata, ka viņi ir pārprasti, diskriminēti un ka citi amerikāņi viņus nepieņem," teikts Pjū centra pētījumā. "Vienlaikus vairums mormoņu uzskata, ka mormonisms arvien vairāk tiek pieņemts." "Viņiem ir ļoti pozitīvs priekšstats par Dižās vecās partijas [t.i., republikāņu] prezidenta amata kandidātu Mitu Romniju, mormoņu ticības biedru, un vairums uzskata, ka valsts ir gatava ievēlēt mormoni prezidenta amatā," norāda pētījuma autori.

56% aptaujāto uzskata, ka amerikāņi ir gatavi ievēlēt mormoni ASV prezidenta amatā, bet 32% ir pārliecināti, ka īstais laiks vēl nav pienācis. Savukārt no četriem mormoņiem trīs sevi saista ar Republikāņu partiju, bet ar Demokrātu partiju - tikai 17%. Pozitīvs viedoklis par Mitu Romniju ir 86% mormoņu respondentu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits