Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

ASV aicina Ķīnu pārtraukt militārās darbības Dienvidķīnas jūrā

ASV aizsardzības sekretārs Ešs Kārters aicinājis Ķīnas valdību pārtraukt mākslīgo salu būvniecību un militarizāciju Dienvidķīnas jūrā, vēsta CNN.

Beižinga Dienvidķīnas jūrā uzbūvējusi vairākas mākslīgās salas, kuras šķietami paredzēts izmantot militāru bāžu izvietošanai.

CNN vēsta, ka šonedēļ žurnālisti kopā ar ASV armijas personālu veikuši lidoju pāri vairākām salām, un vairākas reizes tika saņemti Ķīnas jūras spēku brīdinājumi mainīt lidojuma trajektoriju. 

Ķīnas rīcība arī ir sadusmojusi kaimiņu valstis - Japānu, Vjetnamu, Dienvidkoreju un Filipīnas, kuras arī pretendē uz teritoriju Dienvidķīnas jūrā, un apstrīd Ķīnas tiesības uz izrakteņiem zemes dzīlēs. Vairākas no šīm valstīm arī ir izveidojušas mākslīgās salas.

Kārters žurnālistiem norādījis, ka neviena no citām valstīm nav tik strauji izpletusies Dienvidķīnas jūrā un ka Ķīna pēdējo 18 mēnešu laikā jau ir apguvusi vairāk kā 2000 akrus zemes. Viņš paudis bažas par iespējamo konfliktu, jo vairākas no Ķīnas jaunizveidotajām salām atrodas tuvāk citām valstīm kā Ķīnas teritorijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits